Helsingin pormestari Vapaavuori: Länsisatamaan ja ydinkeskustaan uudet koronatestauspisteet – "Nuoremmat sukupolvet eivät aina tunnu muistavan, että tilanne on edelleen päällä"

Koronavirustilanne voi pahentua nopeastikin, varoitti Helsingin pormestari.

Helsinki
Jan Vapaavuori
Jan VapaavuoriHilma Toivonen / Yle

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren juuri päättyneessä infossa käsiteltiin Helsingin koronatilanteesta ja toimenpiteistä.

– Vaikka tilanne on hyvin hallinnassa Helsingissä ja Suomessa, meidän pitää henkisesti valmistautua siihen, että tilanne voi pahentua nopeastikin. Tämän takia uusia toimia on otettava käyttöön, Vapaavuori sanoi.

Vapaavuoren mukaan Helsingin Länsisatamaan ja ydinkeskustaan tulee lähiaikoina uudet koronatestauspisteet. Korona-neuvonta ja -testaus ovat ruuhkautuneet monissa kunnissa ja siksi Helsingissä Laakson korona-terveysasema on avoinna poikkeuksellisesti myös ensi viikonloppuna.

– Pitää huolehtia, ettei kriisivalmius herpaannu. Erilaiset massakohtaamiset lisääntyvät, lomilta palataan töihin ja kouluihin, joukkoliikenteen käyttö lisääntyy ja siirrytään enemmän sisätiloihin. Etätyösuositusten loppuessa ihmiset liikkuvat enemmän, Vapaavuori luetteli vaaran paikkoja.

Vapaavuori totesi, etteivät nuoremmat sukupolvet tunnu aina muistavan, että koronatilanne on edelleen päällä.

– Globaalisti koronan kannalta on edelleen aktiivinen tilanne, ja matkailun kasvun myötä tämä heijastuu Suomeen.

Uudellamaalla todettiin tänään 12 uutta koronavirustartuntaa, joista Espoossa kuusi, Helsingissä kolme, Kirkkonummella kaksi ja Vantaalla yksi. Koko Suomessa tartuntoja todettiin 20.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä HUS:in ja HSL:n johto ottivat tänään tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun)kantaa selkeän maskisuosituksen puolesta. Pääkaupunkiseudun vaikuttajat toivoivat valtiolta mahdollisimman selkeitä ja helposti noudatettavia maskisuosituksia, mahdollisimman nopeasti.

Sosiaali- ja terveysministeriö ei antanut kasvomaskien käyttösuositusta tänään. Kohdennettu käyttösuositus annetaan, jos koronatilanne huononee. Maskisuositukset voivat olla myös alueellisia, koska kaikkialla Suomessa ei ole tartuntoja.

Lue lisää:

Ulkomaanmatkailu on tuonut uusia koronatartuntoja HUS-alueelle – etenkin nuorten aikuisten osuus korostuu tilastoissa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus