Perussuomalaiset ja kokoomus toivovat, että Suomessa annettaisiin nopeasti maskisuositus julkisiin kulkuneuvoihin ja julkisille paikoille

Puolueet ovat huolissaan myös ulkomailta palaavista suomalaisista, jotka voivat levittää tautia tietämättään.

oppositiopuolueet
Petteri Orpo ja Jussi Halla-aho
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho (oik.) ja Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo Politiikan toimittajien tilaisuudessa Helsingissä maaliskuussa.Markku Ulander / Lehtikuva

Suurimmat oppositiopuolueet perussuomalaiset ja kokoomus patistavat hallitusta toimiin koronan toisen aallon nostaessa Suomessa päätään.

Kummatkin puolueet kertovat kannattavansa maskisuositusta julkisiin kulkuvälineisiin ja julkisille paikoille.

– Kaikki helpot, matalan kynnyksen keinot tartuntojen ehkäisemiseksi olisi syytä ottaa käyttöön, jotta ei jouduttaisi toteuttamaan kovia keinoja, perussuomalaisten puhjeenjohtaja Jussi Halla-aho totesi torstaina.

– Mielestämme kasvosuojien käyttöönotto tai vähintäänkin suositus olisi täysin perusteltua julkisessa liikenteessä ja tilanteissa, joissa ihmiset ovat pakostakin lähikontaktissa keskenään.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo taas totesi torstaina julkaistussa tiedotteessa, että maskisuositus "on otettava käyttöön saman tien".

Suomen tartuntaluvut ovat kasvaneet hieman viime päivien aikana.

Halla-aho: Matkustusrajoitusten käyttöönottoon pitää olla valmius

Myös ulkomailta takaisin Suomeen palaavat suomalaiset lisäävät kummankin puolueen mielestä tartuntariskiä.

Halla-ahon mukaan matkustusrajoituksia täytyy olla valmis asettamaan nopeallakin aikataululla.

Myös kokoomuksen Orpon mielestä lentoasemilla ja satamissa tulee olla tarvittavat ohjeet takaisin palaaville suomalaisille.

Lisää aiheesta:

Tartuttavuusluku noussut yli yhden, maskisuositus ehkä ensi viikolla, Balkanilta ja Ruotsista uusia tartuntoja matkailijoiden mukana

Uusimmat tiedot koronaviruksesta