1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kuopion yliopistollinen sairaala varautuu toiseen korona-aaltoon

Kuopion yliopistollinen sairaala seuraa tiivisti koronaepidemian kehittymistä. Toistaiseksi tilanne on vielä hyvin rauhallinen.

koronavirus
Sairaalahenkilökunta harjoittelee suojapukujen pukemista.
Kuopion yliopistollisessa sairaalassa harjoiteltiin suojapukeutumista maaliskuussa 2020.Sami Takkinen / Yle

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on hyvät valmiudet toiseen korona-aaltoon. Sairaalan mukaan vahva pohjatyö on tehty jo kevään aikana. Myös henkilökuntaa on koulutettu ja tarvittaessa tehohoitoon saadaan nopeasti lisää kapasiteettia.

Johtajaylilääkäri Antti Hedman painottaa, että koronaviruksen tartuntaketjut pitää saada hallintaan hyvin nopeasti ja tehokkaasti. Nyt Pohjois-Savossa ei ole sairaalahoidossa yhtään koronapotilasta ja tiedossa on kaksi positiivista tapausta.

– Epidemia on ollut meidän alueellamme hyvin laimea. Nyt on etsikkoaika tehdä asioita niin, että koronaepidemia ei pääsisi leviämään tai ryöpsähtämään. Tilanne on hyvin hallinnassa, mutta kun lomat loppuvat ja koulut alkavat niin tapauksia tulee olemaan täälläkin, sanoo johtajaylilääkäri Antti Hedman.

Hedmanin mukan on tärkeää rajoittaa epidemiaa nopealla, matalan kynnyksen testaamisella. Tarvittaessa myös sairaalahenkilökuntaa on voitava testata hyvin nopeasti.

Johtajaylilääkäri Antti Hedman vaatii myös Kuopion kaupunkia järjestämään tehokkaan ja riittävän laajan koronatestauksen.

– Tämä on tärkeää, että ei tule viiveitä positiivisten tartuntojen löytämiseen ja tartuntaketjujen jäljittämiseen.

KYS odottaa myös THL:n ohjeistusta yleisestä maskin käytöstä.

Lue seuraavaksi