Tornion pommin tutkintavastuu keskusrikospoliisille – alueen asukkaita pyydetään tarkastamaan omat turvakameransa

Tornion räjähderikoksen tutkinnan arvellaan kestävän pitkään.

Räjähderikos
Rajavartiolaitoksen käytössä ollut vuokra-auto oli parkkeerattu kadun varteen Tornion Aarnintiellä.
Torniossa Putaan kaupunginosassa Aarnintiellä räjähti tiistaiyönä Rajavartiolaitoksen vuokraaman auton alle asetettu pommi.Juuso Stoor / Yle

Tornion räjähderikoksen tutkinta on siirtynyt keskusrikospoliisin johtoon torstaiaamuna.

– Tämä on tarkoituksenmukaista, koska rikos ei ole selvinnyt ja tutkinnasta vaikuttaa tulevan pitkäkestoinen, perustelee tutkinnanjohtaja Teemu Mäntyniemi.

Lapin poliisi on myös mukana tutkinnassa edelleen. Tutkintanimikkeinä ovat edelleen tuhotyö ja räjähderikos. Poliisi on sulkenut pois terrorismin.

– Puhutuksilla ja silminnäkijähavainnoilla ei ole löytynyt mitään siihen viittaavaa, Mäntyniemi kertoo.

Poliisi pyytää alueen asukkaita tarkastamaan turvakameransa

Poliisi kaipaa edelleen silminnäkijähavaintoja tiistaiyönä ennen yhtä sattuneesta räjähdyksestä, jossa pommi räjähti Rajavartiolaitoksen vuokraaman auton alla. Kyseessä on sininen Volkswagen Transporter -pakettiauto.

Poliisia kiinnostaa myös tapahtuma-aikaan Aarnintietä ajanut pieni punainen henkilöauto sekä mopo.

Lisäksi poliisi pyytää yksityishenkilöitä tarkastamaan omista valvontakameroistaan tapahtumapaikan lähistöllä liikkuneita henkilöitä ja ilmoittamaan tiedot poliisille.

Vihjeitä ja muita tietoja tapauksesta voi toimittaa Lapin poliisin sähköpostiin rta.lappi(a)poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 466 259.

Aiheesta aiemmin:

Torniossa räjähti yöllä Rajavartiolaitoksen vuokra-auton alle sijoitettu pommi – lähiasukas: "Kuului jäätävä pamaus, talojen välistä tuli savupilvi"

Poliisi: Tornion pommiin ei liity terroristista motiivia – Rajavartiolaitoksen käytössä olleen pakettiauton perä vaurioitui mutta henkilövahinkoja ei sattunut