1. yle.fi
  2. Uutiset

Iisalmi ja Sonkajärvi ovat lomauttaneet opettajat juuri ennen kouluvuoden aloitusta

Opettajat ovat lomautettuina perjantaista tiistaihin, syyslukukausi alkaa keskiviikkona.

opettajat
Kuvituskuva nuorista joita ahdistaa kouluun meneminen.
Koulujen lukuvuosi alkaa Iisalmessa ja Sonkajärvellä keskiviikkona 12. elokuuta. Kuvituskuva.Tiia Lillkvist

Opettajien lomauttaminen juuri ennen koulujen alkua herättää huolta Iisalmessa ja Sonkajärvellä. Opettajat lomautetaan molemmissa kunnissa tästä perjantaista lähtien ensi viikon tiistaihin, 11. elokuuta saakka.

Kouluvuosi Iisalmessa ja Sonkajärvellä käynnistyy heti seuraavana päivänä 12. elokuuta.

Opettajien ammattijärjestön OAJ:n Iisalmen paikallisyhdistyksen puheenjohtajan Juha Komulaisen mukaan opettajat olisivat tarvinneet kevään pitkän etäopetusjakson jälkeen nyt aivan erityisen paljon yhteistä aikaa ja mahdollisuuksia järjestellä lasten ja nuorten paluuta lähiopetukseen, minkä vuoksi suunnittelupäivät ennen koulun alkua olisivat olleet opettajille todella tärkeitä.

– Suurin osa opettajista on ollut tästä aika tyrmistyneitä, että tässäkö meille kiitos rankasta työstä, Komulainen toteaa.

Osa viranhaltijoista teki lomautuspäätöksestä virallisen oikaisuvaatimuksen Iisalmen sivistys- ja hyvinvointilautakuntalle, mutta lautakunta hylkäsi kaikki valitukset perusteettomina.

Iisalmen sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialajohtaja Kirsi-Tiina Ikonen sanoo tietävänsä, että päätökset ovat herättäneet kouluissa rankkaa tyytymättömyyttä.

Hänen mukaansa kouluilla ja sivistystoimessa on kuitenkin tehty nyt kaikki mahdollinen, että oppilaiden paluu opintojen pariin sujuisi mahdollisimman mutkattomasti.

Opettajien ja muun henkilöstön lomautuksia perustellaan kuntien säästötoimenpiteillä.

Lue seuraavaksi