Saarihelvetti-metallifestari alkaa tänään koronasta huolimatta ​– Promoottori: "Tehdään muutamalle tuhannelle ihmiselle onnea, kun voidaan"

Yksi kesän harvoista massatapahtumista on Tampereen Viikinsaaressa perjantaina ja lauantaina järjestettävä metallimusiikkitapahtuma.

rockfestivaalit
Saarihelvetin yleisö vuonna 2019.
Vuonna 2019 SaariHelvetissä maski tarkoitti black metal -kasvomaalausta. Tänä vuonna termi on saanut uuden merkityksen. Carolin Buttner / SaariHelvetti

Päätös Saarihelvetti metallifestivaalin järjestämisestä venyi tänä vuonna koronan takia pitkälle.

– Kansa haluaa käydä festivaaleilla ja tamperelaiset erityisesti. Kun lupa saatiin, päätettiin, että tehdään nyt muutamalle tuhannelle ihmiselle onnea, promoottori Rowan Rafferty sanoo.

Molemmille päiville on myyty 2 200 lippua. Ne myytiin ennätysnopeasti loppuun.

Tapahtumapaikka tuonut haastetta

Saarihelvetti järjestetään Pyhäjärvessä pienen laivamatkan päässä olevassa Viikinsaaressa. Sinne liikennöivät kesäisin Hopealinjan alukset. Omalla veneellä saareen ei festivaalin aikana voi mennä.

Vaatimus siitä, että jokaisella on pöytä ja penkki, on tarkoittanut sitä, että saareen on pitänyt kuljettaa yli 2 000 tuolia ja iso määrä pöytiä.

– Onhan tämä ollut todella haastavaa. Roudaus on tehty normaaleilla laivavuoroilla, se on ollut todella hidasta. Ihan jokaiselta penkiltä ei ole suoraa näkymää lavalle, mutta eivät ne myöskään ole missään Bajamajan takana, Rafferty sanoo.

Käsidesiä ja maskeja tarjolla

Jokaiselle asiakkaalle on festivaaleilla tarjolla oma käsidesipullo ja halukaille myös kasvomaskeja. Lisäksi saaressa on käsipesu- ja käsidesipisteitä ja festivaalipaikalla kiertää ihmisiä puhdistamassa pintoja.

Järjestäjät uskovat, että turvajärjestelyt riittävät.

– Meillä on mahdollisuus pitää etäisyyttä, pitää kädet puhtaana, käyttää maskia. Tykkäisin ajatella, että täällä on turvallisempaa kuin monessa muussa paikassa, Rafferty sanoo.

Pirkanmaalla koronatilanne on ollut rauhallinen. Perjantaina kerrottiin yhdestä uudesta koronatartunnasta.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Suomalaistutkimus selvittää äidin sairastaman koronan vaikutusta vauvaan, norjalaisen rahtilaivan kyydissä 12 tartunnan saanutta – alus matkalla Suomeen

[Halailuun, yhdessä laulamiseen ja samasta tuopista juomiseen liittyy koronavaara – siksi infektioylilääkäri ei lähtisi festareille](https://yle.fi/uutiset/3-11481963)

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pirkanmaalla: Kahdeksan uutta tartuntaa, suurin osa liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin

Korona ei estä maan vanhinta festaria – Aitoon Kirkastusjuhlat pidetään poikkeusjärjestelyin

Katsommeko syksyllä taidetta maski kasvoilla? Ateneumin johtaja: “Emme voi pakottaa ihmisiä käyttämään niitä”