Hoivayhtiö Esperi Care vetäytyy Mikkeliin suunnitellusta palvelutalohankkeesta

Hoivayhtiöstä kerrotaan, että yhtiö ei kykene jatkamaan kaupungin edellyttämällä tahdilla hanketta ja vetäytyy siitä.

Esperi
Mikkelin mannerheimintien tornitaloille kaavailtu tontti
Yle / Juho Liukkonen

Hoivayhtiö Esperi Care luopuu Mikkeliin kaavaillusta palvelutalohankkeesta.

– Pitkän harkinnan jälkeen ja kaupungin kanssa hyvässä yhteistyössä olemme päättäneet luopua hankkeesta. Hanke on meille edelleen mielenkiintoinen, mutta emme olleet toivotussa aikataulussa valmiita etenemään. Kiitämme kaupunkia hyvästä yhteistyöstä koko prosessin ajan, Esperin kiinteistöjohtaja Tomi Rosqvist kertoo lausunnossaan.

Miltei sadan paikan palvelutalohanke oli yhtiön pöydällä useamman vuoden. Lopullista päätöstä hankkeesta ei lopulta tehty.

Mikkelin kaupunki oli varannut tonttia Esperi Carelle. Kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä vahvistaa Ylelle, että ratkaisu on oli molemmille osapuolille pettymys.

– Nythän tämä tarkoittaa sitä, että meidän on otettava lusikka kauniiseen käteen. Kyseessä on tontti, jossa autopaikkavelvoitteiden täyttäminen on haasteellista kustannusmielessä ja teknisesti. Meidän on pohdittava ja arvioitava kaupungilla, mitä tontilla ja kaavalla on toteutettavissa, Riihelä kertoo.

– Kun meille muodostuu ymmärrys näistä asioista, niin sitten totta kai etsitään kaupallista toimijaa. Kaupunki ei itse ole tontille mitään rakentamassa. Sellaista kuviota ei ole tiedossa.

Mikkeliläinen rakennusyhtiö Jalon Rakentajat Oy rakentaa samaan Mannerheimintiellä sijaitsevaan kulmaukseen toista tornitalohanketta.

He eivät olleet saaneet tietoa hoivayhtiön vetäytymisestä hankkeesta.

– Edelleen tarkastellaan eri vaihtoehtoja ja tutkitaan mahdollisia muita kumppaneita. Haluamme edelleen rakentaa kyseiselle tontille, Jalon Rakentajat Oy:n toimitusjohtaja Ville Kettunen kommentoi.

Mikkelin entisen viljasiilorakennuksen Mannerheimintiellä sijaitsevalle tontille suunniteltiin kaikkiaan kolmea rakennusta. Jalon Rakentajat aloitti tornitalonsa rakentamisen jo viime vuonna.

Esperi Caren rakennussuunnitelman peruuntumisesta kertoi ensimmäisenä Länsi-Savo (siirryt toiseen palveluun).

PÄIVITYS 7.8.2020 klo 11:08 Juttuun lisätty Mikkelin kaupungin teknisen johtaja Jouni Riihelän kommentit.