Espoolaisessa päiväkodissa ja hoivapalveluyrityksessä kymmeniä koronavirusaltistumisia

Koronaviruksen kantajan altistamien päiväkodin ja hoivapalveluyrityksen asiakkaita ja henkilökuntaa on laitettu karanteeniin.

koronavirus
Mehiläisen drive-in-koronaviruksen testauspiste Espoon Tapiolassa 19. maaliskuuta . Työntekijä ottaa testiä autossa istuvalta.
Mehiläisen drive-in-koronaviruksen testauspiste Espoon Tapiolassa 19. maaliskuuta.Janne Järvinen / Yle

Espoon kaupunki tiedottaa (siirryt toiseen palveluun), että espoolaisessa päiväkodissa ja kotihoitopalveluja tarjoavassa hoivayrityksessä on todettu koronavirustartuntoja. Tapaukset eivät liity toisiinsa.

Päiväkodissa ollut koronavirukseen sairastunut henkilö on asetettu eristykseen. Päiväkodissa virukselle altistuneet 50 henkilöä, niin lapsia kuin henkilökunnan jäseniä, on asetettu karanteeniin. Päiväkoti on ollut asiasta yhteyksissä lasten vanhempiin ja muihin päiväkodin toimintaan liittyviin tahoihin.

Lue myös: Uusimmat tiedot koronaviruksesta

Kotihoitopalveluja tarjoavan hoivayrityksen sairastunut henkilö on asetettu eristykseen ja virukselle altistuneet työntekijät asetettu kotikaranteeniin. Espoon perusturvajohtaja Juha Metson mukaan hoivayrityksessä altistuneita on 11.

Tartuntatautiyksikön mukaan hoivayrityksen asiakkaat eivät ole altistuneet, mutta heidän terveydentilaansa seurataan varmuuden vuoksi erityisen tarkasti.

Mitä ajatuksia juttu herättää? Voit keskustella aiheesta 8.8. kello 23:een saakka.

Lue lisää:

Täältä voit seurata oman maakuntasi koronavirustilanteen kehittymistä

HUS:n toimitusjohtaja: Koronan toinen aalto on jo täällä – "Jos me jatkamme samalla tavalla, silloin meillä on ongelma käsissämme jo kuukauden kuluessa"

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus