1. yle.fi
  2. Uutiset

Koronatestauksessa yhä ruuhkaa Jyväskylässä

Kaupungin mukaan tilanteeseen on tulossa helpotusta.

Koronatestaus
Koronavirusnäytteitä
Koronavirusnäytteitä. Kuvituskuva.Pasi Takkunen / Yle

Jyväskylän kaupungin koronatestauksessa on yhä ruuhkaa. Keskimääräinen jonotusaika testiin on tällä haavaa 3−4 päivää. Lisäksi tuloksia on voinut joutua viime aikoina odottamaan useampia arkipäiviä, kun laboratorionäytteitä analysoivan palveluntuottajan palvelut ovat ruuhkautuneet. Koronatestausjonoa pyritään nyt purkamaan pikaisesti.

Kaupunki siirtää testaustehtäviin omia koulutettuja näytteenottajia ja hankkii testauskapasiteettia myös yksityisiltä palveluntuottajilta.

Kaupunkilaisille on tarjottu kevään ja kesän aikana mahdollisuutta ottaa yhteyttä koronaoirearvioon puhelimitse ja Omaolo.fi-palvelussa. Yhteydenotot ovat viime aikoina lisääntyneet huomattavasti sekä puhelin- että Omaolo-palvelussa.

Kaupunki toivoo, että kaupunkilaiset käyttäisivät kerralla vain yhtä yhteydenottokanavaa, jotta puhelinpalvelu ja Omaolo eivät ruuhkautuisi. Tämän toivotaan nopeuttavan myös koronatestiin pääsyä.

Koronatestaukseen kohdistuva paine on syksyä kohti entisestään kasvamassa, koska valtakunnallisena tavoitteena on mahdollisesti jopa kaksinkertaistaa testauskapasiteetti nykyisestä.

Lue seuraavaksi