1. yle.fi
  2. Uutiset

Lääkäripulasta kärsivä Säkylä korottaa lääkärien palkkoja aiemmin ehdotettua vähemmän

Tavoitteena on saada tuhannen euron palkankorotuksella Säkylään lisää lääkäreitä.

Säkylä
Lääkäri
Säkylässä on pulaa lääkäreistä.Derrick Frilund / Yle

Säkylä korottaa terveyskeskuslääkärien palkkoja, mutta korotus on pienempi kuin vielä alkuviikolla julkisuudessa uumoiltiin.

Kunnan johto esitti poliitikoille, että lääkärien tehtäväkohtaisia palkkoja korotettaisiin 1 500 eurolla. Kunnanhallitus palautti asian maanantaina valmisteluun ja sai torstaina eteensä uuden esityksen, jossa palkankorotus on tuhat euroa.

Esitys meni läpi äänin 6–3, kertoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Marko Pelttari (kesk.). Palkankorotusta vastustivat Pelttarin mukaan SDP:n edustajat ja Liike Nyt -ryhmän Maarit Markkula.

Kilpailukykyisempi palkka

Palkankorotusta perustellaan sillä, että naapurikunnissa lääkärien palkat ovat olleet paremmat kuin Säkylässä.

Korotusta kuitenkin supistettiin tarkemman selvitystyön jälkeen: Poliitikot saivat tietää, että osassa naapurikunnista lääkärit ovat kokonaispalkassa, kun taas Säkylässä heille maksetaan myös toimenpidelisiä, jotka korottavat palkkoja.

Säkylä on kärsinyt lääkäripulasta. Kunnassa on avoinna kolme lääkärin virkaa. Pelttarin mukaan kunta on kuitenkin onnistunut saamaan nyt muutaman lääkärin kiinnostumaan paikoista, eli tilanne on kunnanhallituksen puheenjohtajan arvion mukaan paranemassa.

Säkylän terveyskeskus on ollut kesällä julkisuudessa myös väitettyjen ilmapiiriongelmien vuoksi.

Lue seuraavaksi