Kymmeniä suomalaisia altistunut koronavirukselle Viron matkalla

Laivayhtiöillä 2.-3. elokuuta Virosta palanneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan.

koronavirus
Matkustajia saapuu Länsisatamaan.
Virossa järjestettyyn tilaisuuteen osallistui 81 ihmistä eri puolilta Suomea.Jaani Lampinen / Yle

Kymmeniä suomalaisia on altistunut koronavirukselle Virossa järjestetyssä yksityistilaisuudessa, kertoo THL. Suurin osa altistuneista on palannut Suomeen. Osallistujiin on oltu yhteydessä ja valtaosa heistä on asetettu varotoimena karanteeniin.

Yksityistilaisuus pidettiin THL:n mukaan Virossa 31.7.–2.8. Kahdella mukana olleella helsinkiläisellä on todettu koronavirustartunta. Heillä oli jo tilaisuuden aikana virukseen viittaavia oireita, ja heidät vietiin sairaalaan Tallinnaan.

Viron yleisradioyhtiön ERR:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan kyseessä olivat syntymäpäiväjuhlat, jotka pidettiin Nehatun vanhassa koulussa Läänerannassa Länsi-Virossa. Koulu on yksityisomistuksessa.

Kaikkiaan tilaisuuteen osallistui 81 ihmistä eri puolilta Suomea sekä muutama virolainen. Mukana olleet ovat altistuneet koronavirukselle. Yli puolet altistuneista on helsinkiläisiä. Osallistujia oli yhteensä 14 eri kunnasta.

– Tapaus on esimerkki siitä, kuinka tauti voi levitä nopeasti eri alueille Suomessa. Edes lieväoireisena ei tulisi osallistua yleisötilaisuuksiin, lähteä töihin tai liikkua julkisilla paikoilla muuta kuin välttämättömissä asioissa, painottaa THL:n johtaja Mika Salminen tiedotteessa.

Kuntien ja sairaanhoitopiirien tartuntatautiviranomaiset ovat yhteistyössä THL:n kanssa olleet yhteydessä kaikkiin osallistujiin.

– Myös tilaisuuden järjestäjä on auttanut kiitettävästi altistuneiden tavoittamisessa, Salminen sanoo.

Suomeen palanneista 22 on kuvaillut saaneensa koronavirukseen viittaavia oireita matkan jälkeen. Toistaiseksi testitulokset ovat olleet kuitenkin negatiivisia, eli jatkotartuntoja ei ole todettu. Tilannetta seurataan tarkasti.

Suurin osa altistuneista palasi Suomeen 2.–3.8. seuraavien laivayhtiöiden eri vuoroilla: Eckerö Line & Finbo Cargo, Tallink Silja ja Viking Line.

Kyseisillä laivoilla tuona ajankohtana matkustaneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus