Poliisi pyytää tutkintarauhaa Vaasan sisäsatamassa tapahtuneeseen väkivallantekoon liittyen – somekeskustelut voivat jopa haitata rikoksen selvittämistä

Epäilty on poliisin hallussa ja häntä epäillään tällä hetkellä tapon yrityksestä.

poliisi
Poliisiauto
Torstai-iltaisessa välikohtauksessa mies sai veitsen osumasta lieviä vammoja. Epäilty on Pohjanmaan poliisin hallussa. Timo Nykyri / Yle

Pohjanmaan poliisi pyytää tutkintarauha (siirryt toiseen palveluun)a liittyen Vaasan sisäsatamassa torstaina sattuneeseen välikohtaukseen.

Torstai-illan tapahtumissa mies osui veitsellä toiseen mieheen, joka sai osumasta lieviä vammoja. Vaasassa vietettiin torstai-iltana Taiteiden yötä.

Poliisi toteaa, että tapahtumien puiminen ja videoiden jakaminen sosiaalisessa mediassa voi haitata rikoksen selvittämistä. Somekeskustelu aiheesta on ongelmallista myös yksityisyydensuojan näkökulmasta.

– Poliisi otti epäillyn nopeasti kiinni paikan päältä. Häntä epäillään tällä hetkellä tapon yrityksestä. Rikosnimike voi muuttua tutkinnan edetessä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Aurora Toivanen Pohjanmaan poliisilaitoksen tiedotteessa.

Epäilty on poliisin hallussa.

Mahdolliset silminnäkijähavainnot tapauksesta voi lähettää osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Tapauksen tutkinta on alkuvaiheessa, ja poliisi suorittaa muun muassa kuulusteluja. Asiasta ei ole toistaiseksi muuta tiedotettavaa.

Aiheesta aiemmin: IL: Miestä puukotettiin Vaasan Taiteiden yössä