Kiina kritisoi Yhdysvaltain Hongkongin johdolle määräämiä pakotteita

Pekingin yhteystoimisto Hongkongissa pitää talouspakotteita "pelleilynä".

Hongkong
Kiinan hallinnon vuosipäivä Hongkongissa.
Yhdysvaltojen talouspakotteet kohdistuvat muun muassa Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lamiin. Heinäkuun alussa Lam juhlisti Kiinan erityishallintoalueen perustamisen vuosipäivää.EPA/Jerome Favre

Pekingin yhteystoimisto Hongkongissa on luonnehtinut Yhdysvaltain asettamia talouspakotteita "pelleilyksi", jolla ei tule olemaan mitään vaikutusta kiinalaisiin.

Yhdysvallat määräsi perjantaina pakotteita Hongkongin hallintojohtajalle Carrie Lamille ja kymmenelle muulle entiselle tai nykyiselle erityishallintoalueen virkamiehelle.

Pakotteiden kohteeksi joutuivat Lamin lisäksi muun muassa Hongkongin poliisikomentaja Chris Tang ja Pekingin yhteystoimiston johtaja Luo Huining.

Pekingin yhteystoimiston julkaiseman lausunnon mukaan Huiningin joutuminen pakotelistalle on osoitus siitä, että hän "on toiminut kuten pitääkin isänmaansa ja Hongkongin eteen".

Poliisikomentaja Tang kommentoi lauantaina paikalliselle medialle, että hänen vastuullaan on Hongkongin turvallisuus, eivätkä siihen työhön vaikuta ulkomaalaiset taloussanktiot.

Yhdysvaltojen pakotteet ovat Washingtonin merkittävin vastatoimi sen jälkeen, kun Kiinan ajama uusi turvallisuuslaki astui heinäkuussa voimaan Hongkongissa.

Lue lisää:

Yhdysvallat määräsi pakotteita Hongkongin hallintojohtajalle Carrie Lamille ja muille virkamiehille

Lähteet: Reuters, AFP, YLE