1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Matti Nykänen

IS: Matti Nykäsen hauta joutui ilkivallan kohteeksi

Mäkihyppääjä Matti Nykäsen omaiset aikovat tehdä rikosilmoituksen Nykäsen sukuhaudan tärvelemisestä, kertoo Ilta-Sanomat.

Matti Nykänen
Matti Nykäsen hautakivi Jyväskylässä.
Nykäsen haudalta anastettu pronssilintu näkyy tässä viime kesänä otetussa kuvassa.Jaana Polamo / Yle

Jyväskylän Vanhalla hautausmaalla sijaitseva Matti Nykäsen hauta on tänä kesänä kärsinyt ilkivallasta. Nykäsen omaiset kertovat Ilta-Sanomille (siirryt toiseen palveluun), että haudalta on muun muassa anastettu kiveen kiinnitetty pronssilintu.

Lähiomaiset kertovat lehdelle, että pronssilintu oli ruuvattu kiveen moninkertaisen olympiavoittajan isän kuoleman jälkeen. Ensio Nykänen menehtyi vuonna 2016. Matti Nykänen kuoli viime vuoden helmikuussa.

Ilta-Sanomien mukaan Nykäsen haudalta on viety muitakin koriste-esineitä. Osan koristeista omaiset ovat vieneet pois tarkoituksella, sillä muistoesineitä on heidän mukaansa tullut niin paljon, etteivät ne mahdu haudalle.

Nykäsen lähiomaiset aikovat tehdä ilkivallasta rikosilmoituksen, Ilta-Sanomat kertoo.

Yle uutisoi heinäkuussa, että hautausmaa on tänä kesänä kärsinyt muutenkin ilkivallasta. Hautojen lisäksi nyt on vahingoitettu myös hautausmaan viereen pysäköityjä autoja, kertoo Keskisuomalainen (siirryt toiseen palveluun).

Jyväskylän seurakunnan ylipuutarhuri Mervi Muinonen arvelee Keskisuomalaiselle, että seurakunta pohtii ensi viikolla Vanhan hautausmaan valvonnan lisäämistä.

Lue seuraavaksi