Beirutin räjähdyksen jäljiltä yli 60 ihmistä edelleen kateissa

Pelastus- ja etsintätyöt jatkuvat neljättä päivää räjähdyksen jälkeen. Kuolonuhreja on tähän mennessä vahvistettu 154.

Beirut
Ilmakuva Beirutin räjähdyspaikasta satamasta.
Ilmakuva Beirutin räjähdyspaikasta 7. elokuuta.AFP

Yli 60 ihmistä on edelleen kateissa Beirutia tiistaina ravistelleen räjähdyksen jäljiltä, Libanonin terveysministeriö kertoo uutistoimisto AFP:lle.

– Kuolonuhrien määrä on 154. Tähän on laskettu mukaan 25 kuollutta, joita emme ole vielä pystyneet tunnistamaan, terveysministeriön edustaja kommentoi lauantaina.

Beirutin satamassa sijainneen ammoniumnitraattivaraston räjähdyksessä loukkaantui noin 5 000 ihmistä, joista 125 oli perjantaina kriittisessä tilassa.

Lauantaina pelastus- ja etsintätyöt jatkuvat pahoin tuhoutuneella satama-alueella. Apua on saatu ulkomailta, muun muassa Venäjä on lähettänyt paikalle yli sata pelastustyöntekijää.

Myös Suomesta lähti perjantaina Beirutiin kuusihenkinen teknisen avun tiimi. Heidän tehtävänä on tukea asiantuntijaryhmää, joka koordinoi EU:sta tulevaa apua ja tehostaa sen perille vientiä.

Lue lisää:

Suomalaista apua matkalla Libanoniin: Tero Lähdesmäki ja viisi muuta matkasivat Beirutiin tänään pelastustöiden keskelle

Tämä Beirutin räjähdyksestä tiedetään nyt: Uhreja 154, poliisi käytti kyynelkaasua mielenosoittajiin, Macron vaatii Libanonin hallinnolta muutoksia

Toimittajalta: Entinen asuntoni räjähti, ystäväni koti tuhoutui – mitä vielä, kysyvät beirutilaiset nyt

Lähteet: AFP, TASS