1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Beirut

Beirutin räjähdyksen jäljiltä yli 60 ihmistä edelleen kateissa

Pelastus- ja etsintätyöt jatkuvat neljättä päivää räjähdyksen jälkeen. Kuolonuhreja on tähän mennessä vahvistettu 154.

Ilmakuva Beirutin räjähdyspaikasta 7. elokuuta. Kuva: AFP

Yli 60 ihmistä on edelleen kateissa Beirutia tiistaina ravistelleen räjähdyksen jäljiltä, Libanonin terveysministeriö kertoo uutistoimisto AFP:lle.

– Kuolonuhrien määrä on 154. Tähän on laskettu mukaan 25 kuollutta, joita emme ole vielä pystyneet tunnistamaan, terveysministeriön edustaja kommentoi lauantaina.

Beirutin satamassa sijainneen ammoniumnitraattivaraston räjähdyksessä loukkaantui noin 5 000 ihmistä, joista 125 oli perjantaina kriittisessä tilassa.

Lauantaina pelastus- ja etsintätyöt jatkuvat pahoin tuhoutuneella satama-alueella. Apua on saatu ulkomailta, muun muassa Venäjä on lähettänyt paikalle yli sata pelastustyöntekijää.

Myös Suomesta lähti perjantaina Beirutiin kuusihenkinen teknisen avun tiimi. Heidän tehtävänä on tukea asiantuntijaryhmää, joka koordinoi EU:sta tulevaa apua ja tehostaa sen perille vientiä.

Lue lisää:

Suomalaista apua matkalla Libanoniin: Tero Lähdesmäki ja viisi muuta matkasivat Beirutiin tänään pelastustöiden keskelle

Tämä Beirutin räjähdyksestä tiedetään nyt: Uhreja 154, poliisi käytti kyynelkaasua mielenosoittajiin, Macron vaatii Libanonin hallinnolta muutoksia

Toimittajalta: Entinen asuntoni räjähti, ystäväni koti tuhoutui – mitä vielä, kysyvät beirutilaiset nyt