Lukuvuosi alkaa Jämsässä - hallintoylilääkäri suosittaa lukiolaisille kasvosuojusta joukkoliikenteeseen

Jämsässä peruskoulut ja lukio aloittavat lukuvuoden maanantaina lähiopetuksessa, mutta kaupunki seuraa koronatilannetta.

Jämsä
Jämsä Paunun koulu
Jämsäläisylioppilaat juhlivat Paunun koulun liikuntasalissa elokuun viimeisenä lauantaina, jos tautitilanne sen sallii.Titta Puurunen / Yle Keski-Suomi

Koronakevään etäopiskelun jälkeen kaikki jämsäläisoppilaat aloittavat syyslukukauden lähiopetuksessa. Opetustoimi seuraa kuitenkin tartuntatautitilannetta, joten tarvittaessa opetusta voidaan järjestää joko osittain tai kokonaan etäyhteydellä.

Esimerkiksi Jämsän lukion vanhempainillat järjestetään mahdollisuuksien mukaan etänä, kaupunki tiedottaa.

Jämsässä ei ole kevään jälkeen todettu uusia koronavirustartuntoja. Virus ei ole kuitenkaan kadonnut, joten opetustoimi toteaa, että koulutyössä on noudatettava tartuntaa ehkäiseviä ohjeita kuten hyvää käsihygieniaa.

Kouluun ei saa myöskään tulla sairaana vaan kotiin pitää jäädä pientenkin oireiden takia ja koronatestiin on hyvä hakeutua herkästi, Jämsän opetustoimi muistuttaa.

Jämsän hallintoylilääkäri suosittaa, että lukiolaiset käyttäisivät joukkoliikenteessä kasvoillaan kankaista suojusta kuten huivia. Hallintoylilääkäri aikoo tarkentaa kasvomaskiohjettaan sitten, kun THL antaa oman suosituksensa kasvomaskin käytöstä.

Jos koronatilanne sallii, Jämsä järjestää ylioppilasjuhlat Paunun koulun liikuntasalissa 29. elokuuta.

Syksyn ylioppilaskirjoitukset Jämsä kertoo järjestävänsä ylioppilastutkintalautakunnan ohjeiden mukaan. Erityisjärjestelyitä tehdään tarvittaessa, jos tautitilanne sitä edellyttää.