1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. festivaalit

Pohjalaisfestivaaleilla riitti perjantaina kävijöitä, tapahtumat sujuneet rauhallisesti

Lämmin ja aurinkoinen sää vauhdittivat Vaasa Festivalin ja Vauhtiajojen myyntiä.

Vaasa Festivalissa on tänä kesänä erityisjärjestelyt. Kuva: Merja Siirilä / Yle

Vaasassa viikonloppuna järjestettävä Vaasa Festival keräsi perjantaina noin 4700 kävijää. Tapahtumavastaava Tommi Mäki on tyytyväinen miltei loppuunmyytyyn perjantaihin.

Mäen mukaan jo torstaina Taiteiden yössä oli alueella 4500 kävijää.

Lauantaina festivaaleille on tulossa täydet 5000 asiakasta. Festivaaleille ei saa ottaa rajoitusten takia yli 5000 kävijää.

– Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Aurafesteille Turussa pääsimme jo viime viikolla ikään kuin harjoittelemaan tapahtuman järjestelyä uusilla turvallisuusjärjestelyillä. Nyt tuntuu, että tiimillä on hommat hiotuneet mallilleen, Mäki kertoo.

Perjantaina alueen portille muodostui ajoittain ruuhkaa.

– Kovin jono oli vähän yli 40 minuuttia, kun Kaija Koo aloitti keikkaansa. Jono oli lähes 200 metriä pitkä. Sinänsä jono veti ihan hyvin, ei siinä suurta ongelmaa ollut. Kiitokset vierailijoille, hyvin on ihmiset lähteneet viettämään aikaa juhlien Vaasaan. Sisällä alueella turvaväleistä on pidetty kiitettävästi kiinni. Sääkin on kuin morsian, Mäki hymyilee.

Seinäjoella Lakeudenpuistossa järjestettävä Vauhtiajot keräsi perjantaina enemmän ihmisiä kuin torstain aloituspäivänä. Torstaina paikalla oli arvioiden mukaan reilut 3000 ihmistä.

Poliisi tiedotti lauantaina, että Vauhtiajoissa nuori mies näpisti perjantaina myöhään illalla nuori mies rannekkeita myyntipisteestä. Järjestyksenvalvojien ottaessa miestä kiinni hän alkoi vastustella väkivaltaisesti kiinniottoa. Mies löi ja potki järjestyksenvalvojaa. Seurauksena kahakasta mies siirrettiin poliisivankilan tiloihin.

Muutoin poliisin mukaan sekä Seinäjoella että Vaasassa on festivaalien osalta toistaiseksi selvitty ilman suuria järjestyshäiriötä.

Lue myös:

Isot kesätapahtumat perutaan heinäkuun loppuun asti – osa pohjalaistapahtumista on tehnyt jo päätöksen siirrosta ensi vuoteen

Katso täältä tuoreimmat korona-aiheiset uutiset kotimaakunnastasi