1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tiktok

Twitter on ilmaissut mielenkiintonsa ostaa TikTokin Yhdysvaltojen-toiminnot

Asiantuntijat ovat epäilleet Twitterin mahdollisuuksia haalia kasaan rahoitusta kauppoja varten.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on sanonut, että Yhdysvaltain hallinnon tulisi saada merkittävä siivu mahdollisista TikTok-kaupoista. Kuva: AOP

Twitter on lähestynyt videopalvelu TikTokin omistavaa kiinalaista ByteDance-yhtiötä ja ilmaissut olevansa kiinnostunut ostamaan TikTokin Yhdysvaltojen-toiminnot, uutistoimisto Reutersin lähteet kertovat.

Asiantuntijat ovat kuitenkin epäilleet Twitterin mahdollisuuksia haalia kasaan tarpeeksi rahoitusta kauppoja varten.

Lisäksi asiantuntijat pitävät epävarmana sitä, pystyykö Twitter tekemään parempaa tarjousta kuin ohjelmistojätti Microsoft, joka on myös kiinnostunut TikTokin Yhdysvaltojen-toimintojen ostamisesta.

Presidentti Donald Trump allekirjoitti torstaina presidentin asetuksen, joka kieltää liiketoimet ByteDance-yhtiön kanssa 45 päivän kuluttua. Tämä tarkoittaa sitä, että TikTok-sovelluksen toiminta Yhdysvalloissa kielletään, ellei kauppoja synny ennen määräaikaa.

Alkuviikosta Trump myös ilmoitti, että Yhdysvaltain hallinto haluaa kaupoista merkittävän siivun itselleen – eräänlaisen välityspalkkion siitä, että kaupat sallitaan. Trump totesi tuolloin, että sillä ei ole hänelle mitään väliä, maksaako laskun Microsoft vai ByteDance.

Aiheesta lisää:

Kielletäänkö TikTok – vai myydäänkö se? Donald Trumpin luoma asetelma on kuin mafiaelokuvasta

Presidentti Trump antaa asetuksen, joka kieltää liiketoimet TikTokin omistajan kanssa – "Yhdysvaltojen on ryhdyttävä aggressiivisiin toimiin"

Trump Microsoftille: Saatte ostaa Tiktokin, mutta hallitus haluaa diilistä "todella suuren" siivun itselleen

Microsoft haluaa ostaa Tiktokin Pohjois-Amerikan-toiminnot, Trump vastustaa – miksi kiinalaisesta videonjakosovelluksesta kiistellään?