Hangon veneturmassa kuoli alakouluikäinen lapsi

Onnettomuus tapahtui, kun veneilytapahtumaan osallistunut vene ja merialueella ollut huvivene törmäsivät toisiinsa.

vesiliikenneonnettomuudet
Onnettomuustutkintakeskus OTKESin jakama handout-kuva veneilyonnettomuudessa osallisena olleesta veneestä. Hangon edustalla lauantaina 8.8. järjestetyssä Poker Run -veneilytapahtumassa tapahtui veneilyonnettomuus, jossa yksi ihminen kuoli ja toinen vietiin loukkaantuneena sairaalahoitoon.
Onnettomuustutkintakeskus OTKESin jakama handout-kuva veneilyonnettomuudessa osallisena olleesta veneestä. Hangon edustalla lauantaina 8.elokuuta järjestetyssä Poker Run -veneilytapahtumassa tapahtui veneilyonnettomuus, jossa yksi ihminen kuoli ja toinen vietiin loukkaantuneena sairaalahoitoon. OTKES

Hangon Itäsamassa lauantaina tapahtuneessa veneturmassa menehtyi alakouluikäinen lapsi, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi.

Tutkinnanjohtaja, komisario Markus Ramstedt kertoo tiedotteessa, että tapauksesta on laadittu rikosilmoitus rikosnimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kuolemantuottamus ja vammantuottamus.

– Rikosnimikkeet tarkentuvat esitutkinnan edetessä, Ramstedt sanoo.

Onnettomuus tapahtui, kun veneilytapahtumaan osallistunut vene ja merialueella ollut huvivene törmäsivät toisiinsa.

Onnettomuudessa myös loukkaantui yksi ihminen. Loukkaantunut ja menehtynyt lapsi olivat onnettomuuden sattuessa huviveneessä.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa ja tiedottaa asiasta lisää, kun se on esitutkintaa vaarantamatta mahdollista.

Turmatutkinnassa tarkastellaan kolmen veneen liikkeitä

Veneturman tutkinnassa keskitytään kolmen alueella olleen veneen liikkeisiin ja sijainteihin, kertoi Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) johtaja Veli-Pekka Nurmi sunnuntaina STT:lle.

Huviveneeseen törmänneen kilpaveneen nopeus on Nurmen mukaan ollut huomattava.

Onnettomuustapahtumaa tarkastellaan yleisötilaisuutena, joten tutkinnassa selvitellään myös sitä, oliko yleisön veneitä väärässä paikassa. Yleisön ja kilpailijoiden turvaetäisyyksien mahdolliseen puuttumiseen on Nurmen mukaan vielä liian aikaista ottaa kantaa.

– Yleisötilaisuuksissa katsojien intressinä on päästä mahdollisimman lähelle, jotta he näkevät mahdollisimman hyvin mitä tapahtuu, Nurmi sanoi.

Otkes on kuullut tapahtumien kulusta tietäviä ja tallentanut tilaisuudesta kuvattuja videoita sekä kuvia. Nurmen mukaan tutkinnan kannalta on hyvä, että sivullisilta saadaan paljon kuvamateriaalia.

Otkes aloitti tutkintansa lauantaina heti onnettomuuden jälkeen.

Lue myös:

Kaksi venettä törmäsi venetapahtuman yhteydessä Hangon Itäsataman edustalla – yksi kuoli, OTKES käynnistää alustavan tutkinnan