1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Perussuomalaiset

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotettu kansanedustaja Ano Turtiainen tarjoutuu puolueen johtoon

Perussuomalaisten puoluehallitus linjaa Turtiaisen jäsenyydesta tai puolueesta erottamisesta elokuussa.

Kansanedustaja Ano Turtiainen. Kuva: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta

Kansanedustaja Ano Turtiainen on tiedottanut olevansa käytettävissä perussuomalaisten puheenjohtajistoon. Hän kertoi asiasta eduskuntaryhmä Ano Turtiaisen kesäkokouksessa Rantasalmella maanantaina.

– Toivon, että maaseudulta osallistutaan rohkeasti tuohon kilpailuun. Puolueen johtoon ja puoluetoimistolle tarvitaan aidosti maaseutu- ja yrittäjäelämää kokeneita ihmisiä, Turtiainen kertoo tiedotteessaan.

Tiistaina aamupäivällä tavoitettu Turtiainen sanoo olevansa valmis puolueen johtopaikoille, jos kannatusta löytyy. Väkisin hän ei omien sanojensa mukaan ole mihinkään pyrkimässä, mutta vastuu on otettava jos vastuuta annetaan.

Turtiainen perusti yhden miehen eduskuntaryhmän kesäkuussa sen jälkeen kun hänet erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä rasistisen tviitin vuoksi. Sittemmin hän on ilmoittanut halustaan palata takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään.

Turtiaisen jäsenyys puolueessa on esillä perussuomalaisten puoluehallituksessa lähiaikoina. Puoluehallitus linjaa Turtiaisen jäsenyydesta tai puolueesta erottamisesta kokouksessaan elokuussa.

Puoluehallitukselle Turtiainen sanoo toimittaneensa oman selvityksensä heinäkuun alkuun mennessä. Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos vahvistaa, että selvitys on saapunut.

Perussuomalaiset valitsevat puheenjohtajan, puoluessihteerin sekä kolme varapuheenjohtajaa puoluekokouksessaan Seinäjoella ensi vuoden elokuussa.

Lue myös:

Perussuomalaisten johtoon tarjoutunut kansanedustaja Ano Turtiainen: "Eduskuntaryhmään takaisin liittyminen on se pääjuttu"

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotettu Ano Turtiainen perusti oman yhden miehen eduskuntaryhmän