1. yle.fi
  2. Uutiset

Aalto-yliopiston opiskelijat kokoontuvat juhlimaan vappua elokuussa, päätöstapahtumaan odotetaan jopa 850 henkeä

Tieto jälkivapusta tuli yllätyksenä Aallon oppimispalveluiden johtajalle: ohjeita tapahtumien järjestämiseen ei ole vielä linjattu.

vappu
Vappu 2019
Vuonna 2019 vappua juhlittiin vielä sankoin joukoin. Elokuun jälkivappuviikon tapahtumat pyritään rajoittamaan pääosin 100–200 hengen tilaisuuksiin.Laura Railamaa / Yle

Viime keväänä vappu jäi opiskelijoilla juhlimatta koronaviruspandemian vuoksi. Nyt Aalto-yliopiston opiskelijat ovat päättäneet juhlia jälkivappua elokuun viimeisellä viikolla. Tapahtuma on nimetty Wappusimulaattoriksi, joka huipentuu 850 hengen juhliin Kaivohuoneella.

Tapahtumaa koordinoivan Laura Aallon mukaan tapahtuma päätettiin järjestää epidemian toisen aallon pelosta huolimatta, ja turvallisuuskysymyksiin on kiinnitetty runsaasti huomiota.

– Olemme järjestämisessä huomioineet turvavälit sekä käsihygienian ja noudatamme sisätiloissa Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY:n rajoituksia, Aalto sanoo.

Aalto kertoo, että hallituksen ohjeita ja esimerkiksi maskikeskustelun eri käänteitä on seurattu. Jos tilanne muuttuu selvästi huonommaksi, ovat opiskelijat valmiita myös perumaan tapahtuman.

Vappuviikon perinteisiä tapahtumia ja pitämättä jääneitä kesämenoja

Wappusimulaattorin aikana järjestetään Aallon mukaan vappuviikon perinteisiä tapahtumia ja myös muutamia kesätapahtumia, jotka ovat tänä vuonna jääneet koronaepidemian takia järjestämättä.

Aallon arvion mukaan viikon tapahtumat ovat pääosin alle sadan hengen tai 100-200 hengen kokoontumisia. Tapahtumia järjestävät omatoimisesti eri opiskelijakillat.

– Perinteisesti vappu kuitenkin huipentuu Dipolin Wappuun, joka on viikon suurin tapahtuma. Tällä kertaa päätöstapahtumana on pienimuotoisempi tapahtuma Kaivohuoneella, Aalto sanoo.

Päätöstapahtuman turvallisuuden suhteen noudatetaan Kaivohuoneen rajoituksia ja ohjeita. Viikon päätteeksi suunnataan vielä Kaivopuiston Ullanlinnanmäelle vappupiknikille.

Aalto-yliopiston oppimispalveluiden johtaja Eija Zittingille tieto jälkivapusta tuli yllätyksenä.

– Olemme juuri linjaamassa, miten toimitaan uusien opiskelijoiden tapahtumien kanssa syyskuun ensimmäisellä viikolla, enkä siksi osaa vielä ottaa kantaa tähän opiskelijoiden omaan tapahtumaan, Zitting sanoo STT:lle.

Zitting korostaa, että yliopistoyhteisön odotetaan noudattavan yhteisiä ohjeita niin tapahtumien järjestämisen kuin tilojen käytönkin suhteen.

Lue seuraavaksi:

Yle seurasi vapun viettoa ympäri Suomea: "Näin rauhallista vappua ei ole ollut 40-vuotisella poliisiurallani"

Lue seuraavaksi