Liikenneministeri Timo Harakka ehdottaa työryhmää etsimään pysyvää ratkaisua maakuntakenttien lentojen turvaamiseksi

Pienemmälläkin kalustolla voitaisiin taata alueiden tarvitsema palvelutaso, ministeri arvioi.

lentokentät
Man med kostym står på järnvägsstation.
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka ei jättäisi maakuntakenttiä pelkästään Finnairin varaan.YLE/Ida-Maria Björkqvist

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka on valmis perustamaan työryhmän, jonka tehtävä olisi löytää pysyvä ratkaisu maakuntakenttien lentojen takaamiseksi riippumatta siitä, millainen tilanne Finnairilla on.

Finnair keskeytti lentonsa koronan takia keväällä, ja esimerkiksi Kokkola–Pietarsaaren kentältä lennot ovat pysäyksissä tällä tietoa marraskuun loppuun saakka.

Pietarsaaressa maanantaina vieraillut ministeri Harakka muistuttaa, että lentokatkoksen Kruunupyyn, Kajaanin, Kemin, Jyväskylän ja Joensuun kentillä on tietenkin tarkoitus olla väliaikainen.

Hänen esittämänsä työryhmän olisi silti hyvä löytää tapoja, joilla kustannustehokkaammallakin kalustolla voitaisiin saada palvelutaso sellaiseksi, mitä alueen yritykset ja korkeakoulut edellyttävät. Työryhmässä olisi myös alueiden edustusta.

Esimerkiksi Kokkolan ja Pietarsaaren seudulla etsitään parhaillaankin muita lentoyhtiöitä avuksi, sillä elinkeinoelämälle olisi tärkeää saada lentoliikenne käyntiin heti alkusyksystä.

Finnair tuskin avaa Kruunupyyn-lentoja syksyllä – nyt aletaan etsiä muita vaihtoehtoja