McDonald's karhuaa ex-toimitusjohtajaltaan erorahoja takaisin oikeudessa – sai potkut suhteesta yhden alaisen kanssa, mutta suhteita olikin enemmän

Pikaruokajätin mukaan ex-johtaja sai väärin perustein edullisen erosopimuksen.

Ulkomaat
Steve Easterbrook.
McDonald'sin silloinen toimitusjohtaja Steve Easterbrook yhtiön uuden pääkonttorin avajaisissa Chicagossa kesäkuussa 2018.Tannen Maury / EPA

Yhdysvaltalainen pikaruokajätti McDonald's on haastanut viime syksynä erottamansa toimitusjohtajan Steve Easterbrookin oikeuteen. Yhtiön mukaan Easterbrook oli valehdellut seksisuhteistaan alaistensa kanssa.

Easterbrook sai potkut viime marraskuussa. Syyksi kerrottiin harkintakyvyn pettäminen. Silloisten tietojen mukaan Easterbrook oli ollut suhteessa yhden yhtiön työntekijän kanssa ja rikkonut näin yhtiön sääntöjä.

McDonald'sin mukaan sittemmin on käynyt ilmi, että Easterbrookilla oli ollut seksisuhde kolmen muun yhtiön työntekijän kanssa. Lisäksi hän oli yhtiön mukaan tuhonnut suhteisiin liittyviä todisteita ja luovuttanut satojen tuhansien dollarien arvosta yhtiön osakkeita eräälle työntekijöistä.

Yhtiö syyttää Easterbrookia petoksesta ja vaatii häntä maksamaan takaisin erorahana saamansa vajaat 700 000 dollaria sekä luopumaan osake-eduistaan. Eropaketin arvoksi on yhdysvaltalaismedioissa laskettu jopa kymmeniä miljoonia dollareita.

Oikeuskanteen mukaan yhtiö ei olisi solminut Easterbrookille edullista erosopimusta, jos muut suhteet olisivat olleet tiedossa.

Brittiläinen Easterbrook nimitettiin McDonald'sin johtoon vuonna 2015. Sitä ennen hän johti yhtiön toimintoja Britanniassa.

Aiheesta aiemmin:

McDonald´s irtisanoi toimitusjohtajansa – syynä suhde työntekijään

Lähteet: AFP, AP, Reuters