1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hakkuut

Yli 300 nimen adressi ei auttanut, kaupunki sallii kiistellyt hakkuut Kemijärvellä

Kaupunginhallituksen mukaan hakkuut on suunniteltava niin, että ne aiheuttavat mahdollisimman vähän vaikutuksia alueen luonto- ja kulttuuriarvoihin.

hakkuut
Ämmänvaaran laelta ihaillaan saarien, selkien ja niemien Kemijärveä.
Ämmänvaaran laelta avautuvat komeat maisemat.Tapani Leisti / Yle

Kemijärven kaupunginhallitus hyväksyy kiistellyt Ämmänvaaran virkistysalueen hakkuut. Kaupunginhallituksen mukaan hakkuilla ei merkittävästi heikennetä kohteen luontomatkailuarvoa.

Kaupunginhallitus ohjeisti maanantaina kaupungingeodeetin tekemään maastokatselmuksen ja suunnitteleman hakkuut niin, että ne aiheuttavat mahdollisimman vähän vaikutuksia alueen luonto- ja kulttuuriarvoihin. Lisäksi kaupunginhallitus edellyttää, että alueen hakkuut tehdään talvella.

Kemijärven kaupunginhallitus käsitteli maanantaina hakkuita vastustavaa nettiadressia, jonka on allekirjoittanut runsaat 300 ihmistä.

Kemijärven tekninen lautakunta päätti toukokuussa antaa Ämmävaaran ja Ailangan Rauankankaan hakkuut Keitele Forest Oy:lle. Kaupunki saa hakkuista runsaan 44 000 euron tulot.

Helena Tiihonen vaati lautakunnan päätöksen oikaisemista vedoten muun muassa alueen kulttuuri- ja luontoarvoihin, mutta lautakunta hylkäsi oikaisuvaatimuksen kesäkuussa.

Kemijärven kaupunki kertoo, että Lapin maakuntamuseolla ei ole huomautettavaa hakkuista. Ämmänvaaran etelärinteellä on uhripaikka ja muinaisia kvartsilouhoksia, joista lähimpään hakkuista on matkaa noin sata metriä.

Lue seuraavaksi