1. yle.fi
  2. Uutiset

Koulut alkavat Pohjois-Pohjanmaalla tällä viikolla lähiopetuksena – kunnat valmiita muuttamaan järjestelyjä nopeasti koronatilanteen mukaan

Jo tiistaina peruskoulujen ja lukioiden lukuvuosi alkaa kahdeksassa kunnassa tiukennetuin hygieniaohjeistuksin.

koulut
Tyhjä koululuokka korona pandemian aikana.
Koulunpenkit täyttyvät Pohjois-Pohjanmaalla tällä viikolla. Kuvituskuva.Matti Myller / Yle

Pohjois-Pohjanmaalla peruskoulut ja lukiot aloittavat syyslukautensa portaittain 11. elokuuta lähtien. Ensin ovat vuorossa Haapavesi, Kuusamo, Kärsämäki, Oulainen, Pyhäjärvi, Siikalatva, Ylivieska ja Vaala.

Suurin osa Pohjois-Pohjanmaan kouluista aloittaa syyslukukautensa keskiviikkona. Torstaille jäävät vielä Kalajoki, Merijärvi, Nivala ja Sievi.

Kouluissa noudatetaan nyt tiukennettuja hygienia- ja turvallisuusohjeita. Kunnat ovat myös lähettäneet erikseen kotiin tiedotteita koulutyöhön liittyvistä käytännöistä muun muassa Wilman kautta.

Esimerkiksi Kuusamosta kerrotaan, että loppukevään käytännöt ovat voimassa myös syyslukukauden alkaessa. Kuusamon va. sivistystoimenjohtajan Anne-Koski Heikkisen mukaan oppimisympäristöjä ei kuitenkaan saada niin väljäksi kuin keväällä, koska nyt lukioissakin koulutyö jatkuu.

Koulut alkavat lähiopetuksessa. Kunnat ovat kuitenkin varautuneet koronatilanteen muuttumiseen, ja mahdolliseen etäopetuksen lisäämiseen. Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilän mukaan muutoksia voidaan tarvittaessa tehdä 2–3 päivässä.

Myös Raahen opetus- ja kasvatusjohtaja Lucina Hänninen sanoo, että turvallisen kouluympäristön takaamiseksi voidaan joutua tekemään nopeitakin toimenpiteitä.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi