Kymmeniä uusia rikosilmoituksia lapsiin sekaantumisesta Helsingin poliisille – poikia hyväksikäyttäneen miehen uhriluku kasvaa

Rikoksista epäilty 46-vuotias mies on tuomittu lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista jo kaksi kertaa aiemmin vankeuteen.

lasten seksuaalinen hyväksikäyttö
anonyymi henkilö pitää puhelinta kädessä
Miehen epäillään tutustuneen uhreihin netin kautta. Kuvituskuva.Antti Kolppo / Yle

Helsingin poliisi on saanut reilun viikon aikana kymmeniä uusia rikosilmoituksia lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista esitutkinnassa olevaan tapaukseen liittyen. Aiemmin poliisilla oli selvitettävänä 15 erillistä rikosilmoitusta, joissa on sama epäilty.

– Nyt selvitämme näitä lukuisia uusia rikosilmoituksia. Niistä aloitetaan esitutkinta, jos on syytä epäillä rikoksen tapahtuneen. Osasimme odottaa, että rikosilmoituksia tulee lisää, kertoo viestintäasiantuntija Anniina Tourunen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi tiedotti viime viikon tiistaina epäilevänsä 46-vuotiasta miestä kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta ja neljästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies on vangittuna todennäköisin syin epäiltynä kyseisistä rikoksista. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Helsingissä vuosina 2018–2020. Poliisin mukaan uhrit ovat alaikäisiä poikia. Heistä suurin osa on ollut epäiltyjen rikosten tekohetkellä alle 16-vuotiaita.

Miehen epäillään tutustuneen uhreihin netin kautta ja tavanneen osan uhreista. Joidenkin uhrien kanssa mies on vaihtanut seksuaalissävytteisiä viestejä ja kuvia.

Jotta keskeneräinen esitutkinta ei vaarantuisi, poliisi kommentoi tapausta niukasti. Vangitusta henkilöstä saatavien julkisten tietojen perusteella kuitenkin tiedetään, että epäilty on tuomittu vastaavista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista jo kaksi kertaa aiemmin.

Nyt epäilty rikossarja on saanut alkunsa epäillyn ollessa vielä vankeudessa edellisestä tuomiostaan. Ylen tietojen mukaan mies on vapautunut edellisen kerran vuoden 2019 alussa.

Miehen kohteeksi on 2000-luvulla joutunut jopa noin 60 alaikäistä poikaa, ja nyt määrä näyttää kasvavan.

Syytteen nostamisen määräpäivä jutussa on 4. marraskuuta.

Lisää aiheesta:

Tuomitun seksuaalirikollisen epäillään käyttäneen lapsia uudelleen hyväkseen jo vankilassa – psykologi: Lääkehoidon edut on tuotava esiin

Seksuaalirikollista epäillään jälleen lapsiin sekaantumisesta – 46-vuotiaalla miehellä taustallaan kaksi vankilatuomiota ja yli 60 uhria

46-vuotias mies vangittiin epäiltynä alaikäisiin poikiin kohdistuvista seksuaalirikoksista Helsingissä