1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Perussuomalaiset

Perussuomalaisten johtoon tarjoutunut kansanedustaja Ano Turtiainen: "Eduskuntaryhmään takaisin liittyminen on se pääjuttu"

Perussuomalaisten puoluehallitus linjaa jäsenyydestä piakkoin.

Perussuomalaiset
Ano Turtiainen eduskunnassa 5.3.2020
Kansanedustaja Ano Turtiainen. Arkistokuva.Pekka Tynell / Yle

Juvalaisen kansanedustajan Ano Turtiaisen oman eduskuntaryhmän kesäkokoukseen Rantasalmelle osallistui maanantaina Ano Turtiaisen mukaan toistakymmentä kannattajaa ympäri Suomea. Paikalla oli Turtiasen mukaan yrityshenkisiä aktiiveja yli puoluerajojen.

Ano Turtiainen ei lähde suorilta arvostelemaan perussuomalaisten nykyistä puoluejohtoa, lähinnä keskustelukulttuuriin voisi tulla parannuksia.

– Keskustelu menee puolueessa usein sillisalaatiksi, joka ei johda mihinkään, sanoo Ano Turtiainen.

Hän on valmis puolueen johtopaikoille, jos kannatusta löytyy. Väkisin hän ei omien sanojensa mukaan ole mihinkään pyrkimässä, mutta vastuu on otettava jos vastuuta annetaan.

Ano Turtiainen sanoo aavistelevansa, että Jussi Halla-aho ei välttämättä olisi enää käytettävissä puolueen puheenjohtaksi uudelle kaudelle.

Turtiaisen jäsenyys puolueessa on esillä perussuomalaisten puoluehallituksessa lähiaikoina. Puoluehallitus linjaa Turtiaisen jäsenyydestä tai puolueesta erottamisesta kokouksessaan elokuussa.

Puoluehallitukselle Turtiainen sanoo toimittaneensa oman selvityksensä heinäkuun alkuun mennessä. Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos vahvistaa, että selvitys on saapunut ja asia käsitellään puoluehallituksessa elokuussa.

Turtiainen liittyy takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään, jos asiat saadaan sovittua.

– Ryhmään takaisin liittyminen on tottakai se pääjuttu. Mutta likapyykkiä on paljon pestävänä, sanoo Ano Turtiainen.

Perussuomalaiset valitsevat puheenjohtajan, puoluesihteerin sekä kolme varapuheenjohtajaa puoluekokouksessaan Seinäjoella ensi vuoden elokuussa.

Lue seuraavaksi