1. yle.fi
  2. Uutiset

Eksoten laboratorioiden asiakkaat voivat antaa biopankkinäytteensä koronatutkimuksia varten – näyte annetaan verinäytteen yhteydessä

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten mukaan biopankkinäytteeseen suostuminen auttaa esimerkiksi koronaviruksen hoitomenetelmien kehittämisessä.

biopankit
Verinäytteen ottaminen
Myös Etelä-Karjalassa Biopankkinäytteitä kerätään nyt koronatutkimuksiin.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote kerää laboratorioiden asiakkailtaan koronavirustutkimuksiin tarvittavia biopankkinäytteitä.

Eksoten laboratorioiden asiakkaat voivat antaa verinäytteen yhteydessä näytteensä myös biopankkiin. Biopankkinäyte on yksi putki verta.

Biopankkinäytteitä kerätään nyt koronatutkimuksiin, joissa selvitetään esimerkiksi sitä, miksi jotkut sairastuvat pahemmin ja toiset selviävät oireetta. Perintötekijöistä saatavan tiedon avulla olisi mahdollista esimerkiksi valita osuvin hoitomuoto potilaalle.

Eksotesta muistutetaan, että mitä useampi suomalainen antaa suostumuksensa ja näytteen biopankkiin, sitä paremmin jokaiseen tutkimukseen on mahdollista valikoida juuri siihen parhaiten sopivat näytteet.

Eksote kuuluu Helsingin Biopankkiin. Biopankkitoiminnan tavoitteena on sairauksien ennaltaehkäiseminen, terveysriskien pienentäminen, diagnoosien tarkentuminen ja uusien, täsmällisempien lääkehoitojen kehittäminen.

Lue lisää koronaviruksesta Etelä-Karjalassa.

Lue lisää valtakunnan uutisia koronaviruksesta.

Lue seuraavaksi