1. yle.fi
  2. Uutiset

Syyttäjä katsoo Turun terrori-iskussa haavoittuneen miehen harhauttaneen viranomaisia väärillä palkkatiedoilla

Hassan Zubieria syytetään törkeästä petoksesta, törkeästä väärennyksestä ja rahankeräysrikoksesta.

Kotimaan uutiset
Turun oikeustalon julkisivu.
Syyttäjä vaatii lähes 27 000 euron lahjoitusrahoja valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä. Arkistokuva.Kalle Mäkelä / Yle

Syyttäjä vaatii Turun terrori-iskussa vuonna 2017 haavoittuneelle Hassan Zubierille pitkää ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä petoksesta, törkeästä väärennyksestä ja rahankeräysrikoksesta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus oli katsonut, että Zubier on oikeutettu vajaan tuhannen euron kuukausittaiseen korvaukseen, kunnes täyttää 65 vuotta. Näin hänelle olisi maksettu korvauksia lähes 20 vuoden ajan. Valtiokonttorin selvitysten mukaan Zubier ei ollut työskennellyt ambulanssifirmassa Ruotsissa niinä ajanjaksoina, joihin todistuksessa viitattiin.

Rahankeräysrikoksesta on Zubierin lisäksi syytettynä nainen, jonka katsotaan aloittaneen laittoman keräyksen hänen hyväkseen. Syyttäjä vaatii lähes 27 000 euron lahjoitusrahoja valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä.

Zubier on aiemmin myöntänyt syyttäjälle, että hän yritti saada oikeudettomia korvauksia Valtiokonttorista. Hänen asiamiehensä kertoivat jo vuonna 2018, että Zubierin esittämä todistus menetetyistä ansioista oli väärennös. Zubier kiistää rahankeräysrikoksen.

Zubier on Ruotsissa asuva Britannian kansalainen. Hän haavoittui vakavasti yrittäessään elokuussa 2017 auttaa joukkopuukotuksen ensimmäistä uhria.

Asian käsittely alkoi tiistaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Lue lisää:

Turun terrori-iskun vahingonkorvausasiasta syyte

Lue seuraavaksi