Gryöntzy grynö dö! Muistatko siansaksaa puhuneen Turon? Katso videolta, millainen oli somekansan hurmanneen nuoren miehen kouluunlähtö

Turo Sipilä kertoo Ylen haastattelussa, että on saanut juuri ilmaisen skeittilaudan. Hän myös näyttää, mikä on munamiesbäkkäri.

Ensimmäinen luokka
Siansaksallaan 4-vuotiaana somessa sydämiä sulattanut Turo Sipilä ei koulun alkua stressaa.
Siansaksallaan 4-vuotiaana somessa sydämiä sulattanut Turo Sipilä ei koulun alkua stressaa.

Kolmen vuoden takainen sometähti Turo Sipilä on nyt 7-vuotias ja aloittaa koulun. Yle Tampere tapasi Turon tiistaiaamuna juuri ennen h-hetkeä lempääläläisen koulun pihalla.

Ennen haastattelua Turo kiipeilee koulun kiipeilytelineessä. Piha on Turolle tuttu, koska hän kävi esikoulun samassa rakennuksessa.

Turo aloittaa haastattelun tuttuun, arastelemattomaan tyyliinsä. Hän kertoo, että sai ensimmäisen koulupäivänsä aattona oman skeittilaudan.

– Ja viime viikolla me saatiin yksi skeitti, joka oli ihan ilmainen.

Skeittilauta löytyi roskalavalta.

– Yksi tyyppi kuskasi sen suoraan oven eteen. Se oli vähän parempi kuin ne, mitä me ostettiin.

Haastattelulla miljoonia katselukertoja

Yle haastatteli Turo Sipilää syksyllä 2017, kun poika oli 4-vuotias ja vielä päiväkodissa.

Ylen toimittaja kyseli lapsilta päiväkodin pihalla, mikä olisi heidän mielestään sopiva ikä lähteä esikouluun ja kouluun.

Turon haastattelu lähti omille teilleen heti alkumetreillä. Turo hurmasi someyleisön muun muassa puhumalla siansaksaa ja kertomalla, että haluaa isona joko rekankuljettajaksi tai ”päikynhoitajaksi”.

Haastatteluvideota katsottiin somessa ja Yle Areenassa miljoonia kertoja. Turo pääsi Tampereella myös abirekan julisteeseen.

Yle haastatteli lempääläläistä Turo Sipilää ensimmäisen kerran syksyllä 2017 päiväkodin pihalla.

Nyt tehdyssä haastattelussa Turo ei puhu siansaksaa. Hän kertoo kyllä, että on katsonut televisiosta ohjelmia, joissa puhutaan englantia, ja aika paljon myös sellaisia, joissa puhutaan ruotsia. Hän tietää joitakin ruotsin kielen sanoja, mutta niitä on vaikea muistaa.

Pikkuautoja ja trampoliinihyppelyä

Turosta tuntuu hyvältä lähteä ekaluokalle. Hän odottaa innokkaasti myös iltapäiväkerhoa, joka on koulun ylimmässä kerroksessa.

Turo uskoo, että vaikka koulu nyt alkaakin, hänelle jää aikaa myös leikkiä. Turo leikkii mielellään pikkuautoilla, vaikka niihin välillä kyllästyykin.

Usein Turo myös hyppii trampoliinilla. Haastattelun jälkeen hän näyttää, millainen temppu on munamiesbäkkäri eli sykkyräasennossa tehtävä voltti taaksepäin.

Lopuksi Turo kapuaa näppärästi kiipeilytelineen huipulle seisomaan ja sanoo, että teline tuntuu nyt paljon pienemmältä kuin ennen.

Lue lisää:

4-vuotiaan Turon siansaksa hurmasi miljoonat suomalaiset – Julkisuus ei ole hetkauttanut vaatimatonta pikkumiestä

4-vuotias Turo sulatti suomalaisten sydämet – Pikkupojan haastattelua on katsottu jo yli miljoona kertaa

Pitäisikö 5-vuotiaan lähteä esikouluun? Entä oikeaan kouluun? – Näin lapset vastasivat