1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Norrbottenin lääni

Pohjois-Ruotsissa koronatartuntojen määrän lasku jatkuu – viime viikolla todettiin 25 tartuntaa

Norrbottenin koronatartuntojen määrä kääntyi laskuun kesäkuun loppu puolella.

Norrbottenin lääni
Rajavartiolaitos suorittaa rajatarkastuksia Torniossa
Länsirajalla Tornion naapurikaupungissa Haaparannalla todettiin viime viikolla kaksi uutta koronatartuntaa.Antti Ullakko / Yle

Pohjois-Ruotsin koronatartuntojen määrä laskee edelleen. Viime viikolla alueella todettiin 25 tartuntaa, kun edellisellä viikolla niitä todettiin 33.

Eniten tartuntoja oli Kiirunassa ja Luulajassa, molemmissa viisi. Pajalassa ja Piteåssa todettiin kummassakin neljä, Jällivaarassa kolme, Haaparannalla kaksi ja Bodenissa yksi tartunta. Yksi tartunnan saanut ei asu Norrbottenissa.

Tartuntatautilääkäri Anders Nystedt pitää Norrbottenin tilannetta hyvänä, mutta korostaa turvallisuusohjeiden noudattamisen merkitystä, jotta kehitys ei käänny toiseen suuntaan.

– Meillä on erilainen toimintapa kuin Suomessa. Me pyrimme pitämään tartuntojen leviämisen matalalla tasolla, mutta emme tähtää nollaan, Nystedt sanoo.

Viime viikolla 1,3 prosenttia testeistä antoi positiivisen tuloksen, kun edellisellä viikolla 1,8 prosenttia näytteistä oli positiivisia. Viime viikolla tehtiin 1 961 testiä ja toissa viikolla 1 863.

Norrbottenissa on sairaalahoidossa tällä viisi koronapotilasta, joista tehohoidossa on kaksi.

Kaikkiaan Pohjois-Ruotsissa on todettu 1 642 koronatartuntaa. Tartuntoja oli eniten kesäkuun puolivälissä, minkä jälkeen määrä on ollut laskussa.

Tuoreimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä artikkelista.

Lue seuraavaksi