Oulun kaupunki odottaa tietoa Torihotellin urakoitsijasta, rakennustöiden pitäisi jatkua nyt elokuussa

Yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikin mukaan luottamuksen kannalta töiden jatkuminen nyt luvatusti on tärkeää.

Rakentaminen & kiinteistöt
Oulun torihotellin rakennustyömaa
Torihotellin taustayhtiöiden mukaan suunnittelua ja valmistelua on jatkettu huhti-heinäkuun aikana. Lisäksi työmaalla on tehty ylläpitotöitä, ja tuleva aikataulu tarkentuu vielä elokuun aikana. Arkistokuva.Marko Väänänen / Yle

Oulun Torihotellin viivästyneiden rakennustöiden odotetaan jatkuvan jo lähiviikkoina. Kaupungille tilanneselvityksen toimittaneiden MGP Services -yhtiön ja Oulun Torihotelli -yhtiön mukaan hankkeella on nyt väliaikainen päätoteuttaja ja hotellin pitäisi valmistua ensi vuonna.

Kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikin mukaan kaupungillakaan ei vielä ole tietoa uudesta pääurakoitsijasta, mutta töiden jatkuminen olisi tärkeää kaikkien kannalta.

– Ensimmäinen askel on nyt rakennustöiden aloittaminen työmaalla. Se on luottamuksen kannalta olennaisin asia nyt, Matinheikki pohdiskelee.

Torihotellihankkeen tilannetta esiteltiin maanantaina myös kaupunginhallitukselle ja tänään tiistaina yhdyskuntalautakunnalle.

Torihotelli sai rakennusluvan vuonna 2015, ja hotellin piti valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.

Hanke on jo joutunut maksamaan viivästyksistä Oulun kaupungille 150 000 euron maksun, ja 800 000 euron viivästyspantti on erääntymässä vuoden lopussa, johon mennessä hotelli ei siis taustayhtiöidenkään mukaan tule valmistumaan.

Nelikerroksisen torihotellin kustannusarvio on ollut noin 30 miljoonaa euroa.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.