CNN: Joe Biden on valinnut varapresidenttiehdokkaansa

Joe Bidenin odotetaan kertovan ehdokkaan nimen vielä tiistaina paikallista aikaa.

USA:n presidentinvaalit 2020
Demokraattipuolueen Joe Biden.
Demokraattipuolueen Joe Biden kuvattuna maaliskuussa 2020. Tracie Van Auken / EPA

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä demokraattipuolueen Joe Biden on valinnut varapresidenttiehdokkaansa, kertoo uutiskanava CNN. (siirryt toiseen palveluun)

Varapresidenttiehdokkaaksi on varmistunut senaattori Kamala Harris. Biden vahvistaa asian Twitterissä.

Ennakkoon Bidenin valinnasta tiedettiin vain se, että varapresidenttiehdokas on nainen.

Spekulaatioissa viime aikoina ykkösnimiksi ovat nousseet senaattori Kamala Harris sekä entinen Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs ja Barack Obaman turvallisuusneuvontaja Susan Rice.

Mukana veikkauksissa ovat olleet myös senaattori Elizabeth Warren, Michiganin kuvernööri Gretchen Whitmer, kongressiedustaja Val Demings ja Atlantan pormestari Keisha Lance Bottoms.

Ainakaan kongressiedustaja Karen Bassista ei ilmeisesti ole tulossa varapresidenttiehdokasta. CNN:n lähteen mukaan Biden olisi kertonut Bassille henkilökohtaisesti, että valinta ei osunut häneen.

Yhdysvaltain nykyinen presidentti Donald Trump kommentoi asetelmaa tiistaina Fox Sports -radio-ohjelmassa. Trumpin mukaan jotkut miehet voivat tuntea itsensä "loukatuiksi", kertoo uutistoimisto Reuters.

Varapresidenttiehdokkaan aseman uskotaan nousevan poikkeuksellisen tärkeäksi niin kampanjassa kuin myöhemmin Valkoisessa talossa, mikäli Biden voittaa vaalit.

Ainoastaan kaksi naista on aiemmin nimitetty varapresidenttiehdokkaiksi Yhdysvaltain historiassa, kertoo Reuters.

Sarah Palin oli republikaanipuolueen varapresidenttiehdokkaana vuonna 2008, ja Geraldine Ferraro demokraattipuolueen ehdokkaana vuonna 1984.

Voit lukea kaikki uutiset Yhdysvaltain presidentinvaaleista täältä.

Lue myös:

Varapresidentin merkitys kasvanut USA:n vaaleissa – Demokraattipuolueen strategi perusteli Ylelle, miksi Biden tarvitsee aisaparikseen naisen

Valkoiseen taloon tähyävä Joe Biden hakee naista rinnalleen – sukupuolen lisäksi vaa'assa painaa ehdokkaan etnisyys

Miten korona ja BLM-liike vaikuttavat Trumpin suosioon vaa’ankieliosavaltiossa? – Näin paikalliset asiantuntijat kuvailevat poikkeuksellista vaalivuotta

Lähteet: Reuters, AFP