Keski-Suomen sairaanhoitopiiri odottaa kasvomaskin käytöstä THL:n linjausta

Paikallisia ohjeita maskin käytöstä on annettu tai valmisteltu ainakin Turussa ja Etelä-Savossa. Jämsässä hallintoylilääkäri suosittaa lukiolaisille toistaiseksi "kankaisen suojan" käyttöä joukkoliikenteessä.

koronavirus
mies asettaa itselleen hengityssuojainta
THL:ltä odotetaan lisätietoa kasvomaskien käyttösuosituksesta torstaina.Marja Väänänen / Yle

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri odottaa Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) linjanvetoa hengityssuojaimien käytöstä koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Tällä haavaa THL:ltä odotetaan asiasta lisätietoa torstaina.

– Tämä maskiasia on hyvin vaikea kysymys. Ymmärrän sen tarkoituksen, mutta toisaalta jos niitä käytetään väärin, niillä voidaan jopa lisätä tartuntojen syntymistä, sanoo Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva.

Paikallisia ohjeita maskin käytöstä on annettu tai valmisteltu ainakin Turussa ja Etelä-Savossa ja Keski-Suomen maakunnassa Jämsässä.

Turussa suositellaan maskien käyttöä julkisessa liikenteessä, kun koulut alkavat. Etelä-Savossa sairaanhoitopiiri aikoo julkistaa ohjeen kasvomaskien käytöstä, jos THL ei lähiaikoina tee asiasta omaa linjaustaan.

Koulutyön maanantaina käynnistäneessä Jämsässä hallintoylilääkäri on puolestaan suositellut lukiolaisille "kankaisen suojan" käyttöä joukkoliikenteessä siihen saakka, kunnes THL tuo omat ohjeensa julkisuuteen.

Korjattu 13.8. kello 16.32: Juha Paloneva on Keski-Suomen, ei Etelä-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus