Uskonnollinen loukkaus Facebookissa raivostutti väkijoukon – ainakin kolme ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui mellakoissa Intiassa

Bengalurun poliisin mukaan 60 poliisia loukkaantui väkivaltaisuuksissa.

Mellakoissa tuhoutuneita ajoneuvoja Bengalurussa keskiviikkona. Kuva: Manjunath Kiran / AFP

Etelä-Intiassa ainakin kolme ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui tiistai-iltana poliisin ja mielenosoittajien yhteenotoissa Karnatakan osavaltion pääkaupungissa Bengalurussa.

Väkijoukko raivostui, kun paikallispoliitikon sukulaisen sanottiin pilkanneen islamin profeetta Muhammedia Facebook-päivityksessä.

Mielenosoittajat kokoontuivat poliitikon talon edustalle. He sytyttivät tuleen poliitikon talon ja vahingoittivat autoja. Paikalle lähetettiin runsaasti poliiseja rauhoittamaan tilannetta.

Myös kahden poliisiaseman edustalle kerääntyi paljon väkeä. Protestoijat vaativat, että Facebook-viestin julkaissut henkilö täytyy pidättää. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan kaduille kokoontui tuhansia ihmisiä.

Poliisi avasi tulen

Mellakoitsijat tukkivat teitä, sytyttivät tuleen useita poliisiajoneuvoja ja heittelivät poliiseja kivillä ja pulloilla. Poliisi ampui ilmaan varoituslaukauksia sekä käytti kyynelkaasua ja pamputti protestoijia.

Kun lievemmät voimakeinot eivät riittäneet, poliisi joutui ampumaan mielenosoittajia kohti.

– Poliisi ei voinut paeta, joten heidän täytyi turvautua ampumiseen ja kolme ihmistä kuoli, Bengalurun poliisikomentaja Kamal Pant sanoi uutistoimisto Reutersille keskiviikkona.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan mellakoitsijat hyökkäsivät myös palokunnan ja median edustajien kimppuun. Alueelle julistettiin ulkonaliikkumiskielto.

Väkivaltaisuuksissa loukkaantui kymmeniä poliiseja ja mielenosoittajia. Hindustan Times -lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan poliisi pidätti 149 ihmistä. Lehti kertoo, että 60 poliisia loukkaantui yhteenotoissa.

Times of India -lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan päivityksen julkaissut nuori mies väitti, että hänen Facebook-tilinsä olisi hakkeroitu. Poliisi otti miehen kiinni kuulusteluja varten.

Runsaan kahdeksan miljoonan asukkaan Bengaluru (entinen Bangalore) tunnetaan Intian it-alan keskuksena. Kaupungissa on suuri muslimivähemmistö.

Lue lisää Intiasta: