Kuopion seudun paikallisbussit siirtyivät talviaikatauluihin

Koronatilannetta seurataan ja lisäautojen käyttöä harkitaan tarvittaessa väljyyden lisäämiseksi.

Saaristokaupungista keskustaan kulkeva bussilinja numero 5 on yksi Kuopion vilkkaimmista. Kuva: Jukka Eskanen / Yle

Kuopion seudun joukkoliikenteessä on siirrytty keskiviikkona talviaikatauluihin. Paikallisvuoroissa on tehty pieniä muutoksia, mutta mitään isoja uudistuksia ei ole nyt tehty. Joitakin aikatauluja on hieman hiottu liikenteen sujuvoittamiseksi.

Kuopion seudun joukkoliikenne Vilkun ohjeistuksen mukaan matkustajia kehotetaan pitämään linja-autoissa turvaväliä mahdollisuuksien mukaan.

Joukkoliikenneinsinööri Antti Tirkkosen mukaan pyrkimyksenä on, että linja-autot eivät täyttyisi ääriään myöten. Matkustajia pyydetään mahdollisuuksien mukaan lähtemään seuraavalla vuorolla jos auto on jo täynnä ja oma aikataulu mahdollistaa pienen viivästyksen.

Kuopion seudulla paikallisliikenteen linja-autonkuljettajille ei ole annettu toistaiseksi mitään erityisohjeistusta. Tilannetta seurataan ja reagointeja tehdään sen mukaan, miten paljon linja-autoissa liikkuu nyt matkustajia. Tarvittaessa voidaan harkita lisäautojen ottamista joillekin linjoille.

Paikallisliikenteen tarkkoja matkustajamääriä syyskaudella on vielä vaikea arvioida. Viime vuonna Kuopion seudun joukkoliikenteessä oli kaikkiaan noin seitsemän miljoonaa matkustajaa.