Hyppää sisältöön

Bergamosta saapuville lentomatkustajille ei tehdä koronavirustestejä Lappeenrannan kentällä – "Olemme hyvin tietoisia eteläkarjalaisten huolesta Bergamon lentoreittiin liittyen"

Lappeenrannan ja Bergamon välisen lentoreitin vaikutusta koronavirustartuntoihin tarkkaillaan huolellisesti. Pakollisia koronavirustestauksia lentomatkustajille ei ainakaan toistaiseksi tehdä, sillä Italia ei ole tällä hetkellä koronaviruksen riskimaa.

Italia ei ole tällä hetkellä koronaviruksen riskimaa, joten Bergamosta saapuvien ei tarvitse jäädä karanteeniin eikä heille tehdä koronavirustestejä kentällä. Kuva: Kare Lehtonen/Yle

Lappeenrannan lentokentälle saapuvien Italian-lentojen matkustajille ei tehdä koronavirustestejä kentällä.

Bergamosta saapuvien ei tarvitse myöskään jäädä omaehtoiseen karanteeniin.

Tämä johtuu siitä, että Italia ei kuulu tällä hetkellä riskimaihin, vaikka koronavirusepidemia oli siellä keväällä paha.

Kentällä on paikalla Eksoten työntekijä, joka ohjeistaa matkustajia tarkkailemaan oloaan ja hakeutumaan koronavirustesteihin matalalla kynnyksellä.

Helsinki-Vantaalla ja Turun lentokentällä on testattu Bukarestista ja Skopjesta tulleita lentomatkustajia.

Erityisasiantuntija Krista Lyyra sosiaali- ja terveysministeriöstä kertoo, että Lappeenrannan ja Italian Bergamon välisen reitin vaikutusta koronavirustartuntoihin tarkkaillaan huolellisesti.

– Olemme hyvin tietoisia eteläkarjalaisten huolesta Bergamon lentoreittiin liittyen, Lyyra kertoo.

STM, Lappeenrannan kaupunki, Lappeenrannan lentokenttäsäätiö, Eksote ja rajavartiolaitos laativat tämän ja ensi viikon aikana Bergamon lentoihin liittyvän tarkemman suunnitelman koronaviruksen ehkäisemiseksi.

Lappeenrannan lentokenttä ei toimi Finavian vaan kaupungin alaisuudessa. Tällä hetkellä kentältä lennetään vain Bergamosta kaksi kertaa viikossa.

Lue lisää koronaviruksen vaikutuksista Etelä-Karjalassa

Lue lisää koronavirukseen liittyen kotimaassa