1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Koronatestaus

Mehiläisen drive in -koronatestaus ruuhkautui Lahdessa

Koronaoireiisiin liittyvät yhteydenotot ja koronatestaus on lisääntynyt selvästi myös hyvinvointiyhtymässä.

Autojono Mehiläisen koronatesteihin on ruuhkauttanut hetkittäin liikennettä Hollolankadulla. Kuva: Mika Halme / Yle

Mehiläisen drive-in -koronatestaus on ruuhkauttanut aamupäivällä ajoittain Hollolankadun liikennettä Lahdessa.

Drive-in -testaukset Mehiläinen aloitti aamulla yhdeksän aikoihin. Hetkittäin Hollolankadulla liikenne oli yhdellä kaistalla tukossa, kun testauspaikalla Mehiläisen parkkialueella ei ollut enää tilaa autoille.

Koronatestiin jonottavat autot ovat myös joutuneet kiertämään korttelia, kun parkkialueelle ei ole päässyt. Jonotusaika koronatestiin on saattanut venyä yli puoleenkin tuntiin, arvioi Mehiläisen palvelupäällikkö Essi Pöyhönen.

Myöhemmin aamupäivällä testaus nopeutui, kun paikalle kutsuttiin toinenkin näytteiden ottaja.

Testauspaikka on avoinna jatkossa päivittäin kello 9–13. Ihmisiä koronatesteihin tulee Pöyhösen mukaan Mehiläisen digiklinikan kautta sekä lähetteellä ja ilman lähetettä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä.

Maanantaina koronatestestejä drive-in -paikassa otettiin noin sata.

Yhtymä kertoo, että päivittäiset puhelinsoitot ja näytteenottomäärät ovat voimakkaassa kasvussa. Päivystysapu 116 117 on ollut alkuviikosta ruuhkainen, minkä vuoksi puhelinpalvelussa ja näytteidenotossa on ollut viiveitä. Yhtymä kertoo lisäävänsä edelleen resursseja näihin toimintoihin. Yhtymä on testauttanut Mehiläisessä henkilökuntaansa sekä ohjannut ihmisiä testattavaksi sinne ruuhkapiikkien purkamiseksi. Koronatestejä hykyssä on otettu nyt noin 300 päivässä, mutta suunnitelmissa on lisätä testausta 500 sataan päivässä.

Mehiläisellä oli drive-in -koronatestauspaikka käytössä myös keväällä, mutta kesällä testejä on otettu hengitystieinfektioklinikalla.