Syksy näyttää siirtyykö Oulun areenahanke sittenkin asema-alueelta Raksilan urheilupuistoon

Areenatyöryhmä selvittää vaihtoehtojen vahvuuksia ja heikkouksia. Poliittista päätöstä odotetaan loppuvuoden aikana.

kaupunkisuunnittelu
Havainnekuva Oulun monitoimiareenasta ja asemanseudun kehittämishankkeesta
Aseman seudun suunnitelmat ovat kehittyneet viime vuosien valmistelun aikana. Kuvan havainnemalli Raksilan ja keskustan väliselle alueelle on vuodelta 2018, jolloin areena oli vielä avainasemassa suunnitelmissa.Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy / GSP Group Oy (kuvan rajaus, Yle)

Oulun monitoimiareena on ollut olennainen osa nelisen vuotta vireillä ollutta aseman seudun kehittämistä.

Nyt kuitenkin selvitetään olisiko urheilu- ja tapahtuma-areena sittenkin järkevämpi sijoittaa hieman kauemmas keskustasta eli Raksilan urheilupuistoon.

– Noin vuoden päivät ajatus on pinnan alla uiskennellut, ja nyt kun tiedetään esimerkiksi Raksilan uimahallin ja jäähallin kunto niin tämä oli järkevää ottaa tarkasteluun, kertoo kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki.

Aseman seudulla areenan paikka olisi nykyisellä poliisi- ja oikeustalon tontilla. Areenalinjauksesta odotetaan poliittista päätöstä loppuvuoden aikana.

Aseman seudun kehittäminen yhdessä Senaatin asema-alueet -yhtiön kanssa jatkuu ilman mahdollista areenamuutostakin, ja kaupungin on määriteltävä elokuun aikana omat toimintonsa alueella. Osana tätä työtä nyt mietitään tapahtuma-areenan ja samalla jäähallin sijoittelua Oulussa. Selvityksessä otetaan huomioon myös yliopiston suunnitelmat muuttaa Raksilaan.

Monitoimiareena vaatii kaupungilta todennäköisesti isoa taloudellista sitoutumista, sillä Senaatti-yhtiöt eivät osallistu rahoitukseen ja rakentamiseen.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.