1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. valtatiet

Uudelle valtatie viidelle pääsee autolla muutaman viikon päästä – Mikkelin päässä tehdään viimeistelytöitä

Viitostien työmaa on lopullisesti valmis vuoden 2021 loppuun mennessä.

Nuutilanmäen ja Juvan välillä jatkuvat vielä isot maansiirtotyöt. Arkistokuva. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Viitostien remontissa Mikkelin ja Juvan välillä on ollut kiireinen kesä. Työt ovat menossa edelleen koko väylällä aina Mikkelin Tuppuralasta Juvan Vehmaalle asti. Mikkelin kaupungin kohdalta aina Särkämäisiin asti ollaan nyt viimeistelyvaiheessa ja uuden nelikaistaisen tien ensimmäinen osuus on tarkoitus avata liikenteelle lähiviikkojen aikana.

– Siellä tehdään nyt viimeisiä päällystyksiä, ajoratamaalauksia ja kaiteita, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Harri Liikanen. Alkuun joudutaan myös uudella osuudella pitämään yllä työaikaisia liikennerajoituksia, nopeusrajoitukset voivat myös vaihdella.

– Tavoitteena on, että elo-syyskuun taitteessa alkaa olla se tilanne, että Mikkelin ja Särkämäisen väli saadaan uudella tieosuudella täysin normaaliin käyttöön, kertoo Harri Liikanen.

Valtatie viisi Mikkelin ja Juvan välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoisina. Särkämäisiltä Nuutilanmäen risteykseen asti oleva väli valmistuu arviolta lokakuun loppupuolella.

Nuutilanmäen ja Juvan välillä on puolestaan vielä käytössä pitkä kiertotie ja siellä tehdään edelleen isoja maansiirtotöitä lähes koko urakka-alueella. Tällä osuudella mennään nykyisen tyyppisillä kiertotieratkaisuilla myöhäiseen syksyyn asti, jonka jälkeen tulee jonkun verran muutoksia ja hieman helpottaa talvea kohti. Mutta tällä osuudella tilanne pysyy suurin piirtein samanlaisena ihan ensi kesään asti.

Aikataulussa on pysytty, koronatilanne ei ole vaikuttanut

Kesä ollut vaihteleva, mutta rakentamisen puolesta sää on ollut otollinen ja aikataulussa on pysytty. Myöskään koronatilanne ei ole työmaalla vaikuttanut aikatauluihin, mutta koko ajan asian suhteen ollaan valppaina.

Tällä hetkellä työmaalla ei ole maskisuosituksia tai käsidesipakkoa käytössä. Urakkaa tekeviltä yrityksiltä tulee lisäksi omia ohjeita työntekijöilleen.

– Maanrakennustyömaan onni on tällaisessä tilanteessa se, että aika paljon töitä tehdään yksin koneen kopissa eikä kontakteja hirveästi ole, kertoo Harri Liikanen.

Työnjohdon puolella järjestetään kuitenkin työmaakokouksia ja siellä tulee helpommin myös koronaan liittyviä haasteita vastaan.