Holtiton kuski törmäili pakettiautolla kymmeniin ajoneuvoihin Kehä I:llä – osa autoista meni lunastuskuntoon

Poliisi epäilee kuljettajan ajaneen pakettiautoa huumausaineen vaikutuksen alaisena.

tieliikenne
Poliisin hihamerkki
Poliisi otti pakettiauton kuljettajan kiinni Itäkeskuksessa Meripellontiellä.Minna Rosvall / Yle

Noin 30-vuotiaan miehen epäillään ajaneen maanantaina 10. elokuuta ennen aamuseitsemää pakettiautolla huumausaineen vaikutuksen alaisena Kehä I:llä Helsingissä.

– Ajo oli täysin holtitonta. Pakettiauto törmäsi lukuisiin, jopa kymmeniin ajoneuvoihin. Muutama auto meni lunastuskuntoon, sanoo rikoskomisario Jouni Jokinen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi on tavoittanut osan muiden autojen kuljettajista, mutta pyytää loppujakin kuljettajia, joiden autoihin kyseinen pakettiauto törmäsi tai joilla on havaintoja tapahtuneesta, ottamaan yhteyttä.

Pakettiauto on merkiltään Volkswagen Caddy, väriltään tummansininen ja siinä on yrityksen teippaukset. Pakettiauto ajoi Kehä I:tä kohti itää.

Poliisin tiedossa on tällä hetkellä ensimmäiset silminnäkijähavainnot pakettiautosta Tuusulanväylän kohdalta. Pakettiauto pysähtyi lopulta Itäkeskuksessa Meripellontiellä, jossa poliisi otti kuljettajan kiinni.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena ja huumausainerikoksena, koska epäillyn hallusta ja pakettiautosta löytyi huumausaineita.

Tiedot ja havainnot voi ilmoittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai vihjepuhelimeen 0295 417 931.