1. yle.fi
  2. Uutiset

Ratamoottoripyöräilijä Ulla Kulju lopettaa kilpauransa – korona vei sponsorit ja pääosan saa lasten harrastaminen

Keminmaalaislähtöinen Ulla Kulju ei aja kilpaa enää ensi kauden SM- tai mm-sarjassa.

ratamoottoripyöräily
Ratamoottoripyöräilijä Ulla Kulju Kymi Ringin Moto GP-testiajoissa elokuussa 2019.
Vuonna 2017 Ulla Kulju voitti vammaisurheilijoiden ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruuden. Arkistokuva on vuodelta 2019 Kymi Ringin Moto GP-testiajoista.Vesa Grekula / Yle

Keminmaalaislähtöinen vammaisurheilijoiden ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari Ulla Kulju lopettaa urheilu-uransa. Hän kertoo, että ei aja kilpaa enää ensi kauden SM- tai mm-sarjassa.

Kilpaura päättyy ensisijaisesti koronan vuoksi.

– Suurimpana syynä on taloudellinen tilanne. Koronavirus ei ole kohdellut sponsoritoimintaa hellin käsin ja ensi kausi näytti aika synkältä rahallisesti. Kilpaa ajamista ympäri maailmaa ei tehdä ihan pikku pennosilla, Kulju toteaa.

Myös perhesyyt ovat vaikuttaneet Kuljun päätökseen.

– Kun on koronan vuoksi tehnyt etätöitä ja ollut paljon kotona perheen kanssa, niin huomasin, että nämähän ovat ihan siistejä tyyppejä, keiden kanssa asustelen. Teimme perheen kanssa yhteispäätöksen ja nyt annetaan lasten harrastaa, Kulju kertoo.

Kuljulla on takana pitkä urheilu-ura. Hän on muun muassa kuulunut Suomen para-alppimaajoukkueeseen.

15-vuotiaana alaraajahalvaantuneen Kuljun uran huippuhetki osui vuoteen 2017, jolloin hän voitti vammaisurheilijoiden ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruuden naisten sarjassa ja tuli yleisen sarjan kuudenneksi.

Ulla Kuljun elämästä voi lukea enemmän tästä Ylen artikkelista.

Lue seuraavaksi