Kohahduttanut löytö Helsingin merialueelta osoittautui aivan muuksi kuin luultiin: ihmisruumiin osiksi epäillyt kappaleet paljastuivat karhun käpäliksi

Pahoin tuhoutuneista ruumiin kappaleista on poliisin mukaan ilman tutkimuksia mahdotonta tietää, onko kyseessä ihmisen vai eläimen osa.

poliisitutkinta
Karhun tassu havunneulasten päällä
Helsingissä merialueelta löytyneet ruumiin osat osoittautuivat karhun käpäliksi. Kuvituskuva.Mikko Savolainen / Yle

Helsingin poliisi kertoi viime viikon torstaina 6. elokuuta Helsingistä Kyläsaaren rannasta löytyneistä epäillyistä ihmisruumiin osista.

Pahoin tuhoutuneet, luuta ja pehmytkudosta sisältäneet löydöt ovat tarkemmissa tutkimuksissa osoittautuneet karhun käpäliksi.

– Karhun tassun ja ihmisen jalkaterän luurakenne on samankaltainen, varsinkin kun karhun käpälästä oli irrotettu kynnet ja niveltä, kertoo rikostarkastaja Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisin kuva Helsingistä Kyläsaaren rannasta löytyneistä karhun tassuista.
Poliisin kuva Helsingistä Kyläsaaren rannasta löytyneistä karhun tassuista.Helsingin poliisilaitos.

Tutkimuslöydösten perusteella kyseessä on mitä ilmeisimmin metsästetty karhu, jolta on poistettu talja kynsineen. Se, miten ja miksi käpälät ovat päätyneet mereen, ei ole poliisille selvinnyt.

– Asiantuntijalausunnon mukaan tassut on irrotettu veitsellä. Siitä ja taljan irrottamisesta voi päätellä, että kyseessä on metsästetty karhu, Koski sanoo.

Koska kyse ei ole ihmisruumiin osista, poliisi ei jatka tapauksen tutkintaa.

Kosken mukaan Helsingin poliisi saa melko usein ilmoituksia ihmisten löytämistä ruumiin palasista, joissa on luuta ja lihan jäänteitä. Poliisin asiantuntijat analysoivat ne.

– Maallikon on mahdotonta tietää pahoin tuhoutuneista ruumiin paloista, kuuluvatko ne ihmiselle vai eläimelle, toteaa Koski.

Lisää aiheesta:

Helsingin merialueelta löytyi osia ihmisruumiista – MTV: Kyläsaaren rannalta löydettiin kaksi irtonaista jalkaterää