1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Skotlanti

Skotlannissa matkustajajuna suistui raiteiltaan, kolme kuolonuhria

Turman epäillään johtuneen tulvan peittämästä radasta.

Juna suistui kiskoiltaan Skotlannissa
Juna suistui kiskoiltaan Skotlannissa

Matkustajajuna on suistunut raiteiltaan Skotlannissa. Poliisi vahvistaa kolmen ihmisen saaneen surmansa onnettomuudessa. Junan kuljettajan uskotaan olevan yksi uhreista.

Lisäksi kuusi ihmistä on viety hoidettaviksi sairaalaan. Heidän vammansa eivät kuitenkaan ole vakavia.

Aberdeenistä Glasgow'hun matkalla ollut matkustajajuna suistui raiteiltaan aamulla yöllisen rankkasateen jälkeen. Junassa oli kuusi henkilökunnan jäsentä ja kuusi matkustajaa.

Paikalta otetuissa videoissa on nähtävissä, kuinka paikalta nousee sankkaa savua. Onnettomuuspaikka sijaitsee Stonehavenissa Aberdeenshiren alueella Skotlannin itärannikolla.

Juna näyttää suistuneen kiskoiltaan kahden jyrkkärinteisen kukkulan välisessä laaksossa. BBC:n mukaan matkustajajunassa oli kaksi veturia, toinen edessä ja toinen junan päässä. Niiden lisäksi junassa oli neljä vaunua.

BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) paikalla on ollut useita kymmeniä pelastusajoneuvoja.

Rajuilma on aiheuttanut alueella tulvia. Esimerkiksi junavuoroja on peruttu, ja osa kouluista on sulkenut ovensa sääolosuhteiden takia.

Stonehavenin kaupungin läpi virtaava Carronjoki on tulvinut yli äyräidensä ja jättänyt kaupungin kadut osittain veden valtaan. Stonehavenin lähellä on myös kerrottu sateen aiheuttamasta maanvyörystä, ja Daily Mailin mukaan juuri maanvyörymä ja tulvan peittämä rata johtivat turmaan.

Rataverkosta huolehtivan Network Rail Scotland -yhtiön mukaan onnettomuuden vakavuutta ei vielä voida arvioida, koska pelastustyöt ovat kesken.