Pääministeri Marin Krista Kiurun karanteenipuheista: "Varmasti olisi ollut hyvä, että oltaisiin täsmennetty"

Pääministeri Marin korosti, että hallitus ei päätä karanteeneista.

karanteeni
Pääministeri Sanna Marin
Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi A-studiossa Suomen koronatilanteesta.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mielestä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) maanantaista lausuntoa karanteeneihin määräämisestä olisi ollut hyvä täsmentää.

– Varmasti olisi ollut hyvä, että oltaisiin täsmennetty se, että kyse ei ole poliittisesta päätöksestä, vaan kyse on viranomaispäätöksestä, Marin sanoi keskiviikkona A-studiossa.

Krista Kiuru sanoi maanantaina, että jatkossa tartuntatautiviranomaiset määräävät kaikille riskimaista tuleville karanteenin.

– Tämä päätös on kova. Ymmärrän hyvin sen, että me olemme ottaneet kovat piippuun, Kiuru sanoi tiedotustilaisuudessa.

Keskustalainen elinkeinoministeri Mika Lintilä kritisoi tänään Kiurun ulostuloa.

– Nehän tulivat täysin hänen henkilökohtaisena ministeriön kantana, eikä siihen ole hallitus millään tavalla sitoutunut, Lintilä sanoi tänään hallituksen neuvotteluiden jälkeen.

Marin sanoi A-studiossa, että ei voida sanoa, että kaikki riskimaista Suomeen tulevat joutuvat pakkokaranteeniin.

– Se on tartuntatautilääkärien ja viranomaisten tehtävä tämä päätös tehdä. Eli minä en pääministerinä voi sellaista päätöstä tai linjausta tehdä kuten ei hallituskaan. Mutta on mahdollista, että näin tullaan toimimaan, kuten nyt on nähty, Marin jatkoi.

Marin selitti, että nykyisen tartuntatautilain mukaan viranomaisilla on oikeus määrätä myös testeihin ihmisiä, jotka eivät niihin muutoin suostu.

Lisää aiheesta:

Pääministeri Marin: "Nyt ei ole aika matkailla huolettomasti" – Hallitus jatkaa koronatoimien käsittelyä torstaina aamulla

Ministeri Kiuru: Riskimaista saapuvat määrätään pakolliseen karanteeniin rangaistuksen uhalla – myös pakkotestaus mahdollista

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus