Keminmaan kuntapolitiikassa kuohuu edelleen: Valtuusto päättää kunnanhallituksen erottamisesta, asiasta tehty kolme aloitetta

Tuoreimman aloitteen koko kunnanhallituksen erottamisesta on allekirjoittanut kahdeksan valtuutettua ja kaksi varavaltuutettua.

Keminmaa
Keminmaa, logo
Keminmaan kunnanvaltuusto saa käsiteltäväkseen koko kunnanhallituksen erottamisen.Antti Heikinmatti / Yle

Keminmaan valtuuston pitää päättää koko kunnanhallituksen erottamisesta.

Keminmaalaisten parhaaaksi- ryhmän Hannu Tikkala ja seitsemän muuta valtuutettua sekä kaksi varavaltuutettua ovat toimittaneet kunnalle aloitteen kunnanhallituksen erottamisesta.

Aloitteen mukaan kunnanhallitus on keskittynyt omien ristiriitojen käsittelyyn, eikä se pysty nykyisellä toimivallallaan riittävästi ajamaan kunnan ja kuntalaisten etuja.

Tämän lisäksi aloitteessa todetaan, että johtavat viranhaltijat ovat kokeneet epäasiallista kohtelua luottamushenkilöiden taholta, minkä vuoksi kunnan viranhaltijoita on hakeutunut muualle töihin.

Kuntaan on jo aikaisemmin toimitettu kaksi muutakin aloitetta koko kunnanhallituksen erottamisesta. Toinen aloitteista on neljän keskustalaisen tekemä ja toisen olivat allekirjoittaneet Keminmaalaisten parhaaksi- ryhmän valtuutetut ja yksi perussuomalainen valtuutettu.

Ne eivät kuitenkaan johda toimenpiteisiin, koska aloitteita ei ole allekirjoittanut vähintään neljäsosa valtuutetuista.

Keminmaan kunnanvaltuuston seuraava kokous on 17. syyskuuta.

Lue aiheesta lisää:

Keminmaassa halutaan erottaa kunnanhallituksen puheejohtaja – epäluottamusta perustellaan selän takana toimimisella ja pimittämisellä

Keminmaan kuntapoliitiikassa turbulenssia – Kunnanjohtaja " Jos sanoisin rumasti, naama ei enää miellytä"

Useita korkeita viranhaltijoitaa on irtisanoutunut Keminmaassa