1. yle.fi
  2. Uutiset

Etätöihin siirtyminen näkyy Lahden keskustan pysäköintitaloissa – Toriparkin asiakkaiden käynnit ovat lyhentyneet vartilla

Sopimusasiakkaiden määrä on jäänyt selvästi alle tavallisen, vaikka osa etätöihin siirtyneistä on palannut keskustan työpisteisiin.

pysäköinti
Toriparkin sisäänkäynti
Koronaepidemian aikana Toriparkin päivittäiset asiakasmäärät laskivat alle 500:aan.. Nyt kävijöitä on päivittäin 800–900.Sini Ojanperä / Yle

Etätöiden lisääntyminen vaikuttaa pysäköintimääriin Lahden keskustassa. Toriparkissa käy tällä hetkellä 800–900 asiakasta päivässä, mikä on 200–300 vähemmän kuin tavallisesti tähän aikaan.

Kaupungin pysäköintiyhtiön parkkitaloissa on sopimusasiakkaita noin viidennes vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Toriparkin asiakkaat viettävät aikaa keskustassa keskimäärin 15 minuuttia vähemmän kuin ennen koronakriisiä.

Lahden Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Sari Alén pitää lyhennystä melko isona. Hän arvioi, että aiemmin keskustassa asioivat ovat voineet jäädä esimerkiksi syömään tai kahville, mutta koronatilanteen aikana käynnillä on hoidettu vain välttämättömät asiat.

Matkakeskuksen liityntäpysäköinnissä asiakkaita on nyt puolet viime vuoden vastaavasta ajankohdasta.

Lue seuraavaksi