Aikuiset jalkautuivat koulujen lähistöille vahtimaan suojateitä – Katso, miten koulutien vaaranpaikoista selvittiin Tampereella

suojatiet
Aikuiset jalkautuivat koulujen lähistöille vahtimaan suojateitä
Aikuiset jalkautuivat koulujen lähistöille vahtimaan suojateitä

Parisataa tamperelaista vapaaehtoista vahtii lasten koulumatkoja tällä ja ensi viikolla. Mukaan on voinut ilmoittautua kuka tahansa.

– Suojatiepäivystyksen voi hoitaa vaikka työmatkalla. Aikaa siihen ei kulu vähimmillään kuin vartti, kertoo projektipäällikkö Sanna Ovaska Tampereen kaupungilta.

Suojatiepäivystyksiä järjestetään Tampereella lukuvuoden alussa torstain 13.8. ja keskiviikon 19.8. välisenä aikana.

–Vielä ehtii mukaan.

Suojatiet ja risteysalueet ovat kaikille jalankulkijoille – lapsista puhumattakaan – vaaranpaikkoja, koska niissä kohtaavat eri liikennemuodot jalankulkijoista polkupyöriin ja autoihin.

– Risteyksissä on paljon asioita, joita pitää ottaa huomioon: liikennemerkit, valot, autot ja mopot, listaa yhteyspäällikkö Marko Nieminen Liikenneturvasta.

Koulut alkoivat osassa Suomea jo tiistaina. Niemisen tietoon ei ole tullut vakavia tapaturmia koulutieltä. Hän kuitenkin muistuttaa, että tarkkana pitää olla taas kesään saakka.

– Pitää muistaa, että koululaiset ovat ympäri vuoden liikenteessä. Varovaisuusvelvoite pitää muistaa: ei kännykkää eikä ylinopeutta.

Tampereella suojatiepäivystystään suorittanut Yvonne Ojala ei nähnyt vahtivuoronsa aikana vaaratilanteita. Sen sijaan eräästä asiasta hän antaa autoilijoille pyyhkeitä.

– Autoilijat eivät osaa vilkuttaa liikenneympyrässä oikein ja ajoissa.