1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Donald Trump

Trumpin valittelu hiustensa pesemisen vaikeuksista johti tositoimiin: energiaministeriö esittää suihkujen vedenpaineen kasvattamista

Kuluttaja- ja luonnonsuojelujärestöt pitävät esitystä tarpeettomana ja vettä tuhlaavana.

Presidentti Donald Trump kertoi heinäkuussa haluavansa, että hänen kuontalonsa on täydellinen. Kuva vuodelta 2018. Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA

Presidentti Donald Trump valitteli viime kuussa sitä, että hänen hiustensa pesemiseen kuluu liikaa aikaa alhaisen vedenpaineen vuoksi. Nyt Yhdysvaltain energiaministeriö on esittänyt, että suihkupäiden vedenpainetta nostettaisiin, kertoo BBC (siirryt toiseen palveluun).

– Suihkupäät – kun menee suihkuun, vettä ei tule. Kun haluaa pestä kätensä, vettä ei tule. Mitä sitten pitäisi tehdä? Pitääkö vain seistä siinä ja olla suihkussa pidempään? Koska minun hiukseni – en tiedä teistä, mutta minun hiusteni on oltava täydelliset. Täydelliset, Trump sanoi Valkoisen talon tiedotustilaisuudessa heinäkuussa.

Voimassa olevien säädösten mukaan Yhdysvalloissa käytettävästä suihkupäästä saa virrata enintään 9,5 litraa vettä minuutissa. Trumpin hallinto haluaa muuttaa säädöstä siten, että sama rajoitus koskisi jokaista yksittäistä suutinta.

Kuluttaja- ja luonnonsuojelujärjestöt sen sijaan valittavat, että muutos olisi tarpeeton ja vettä tuhlaava.

Energiankulutuksen säännöstelyä ajava Appliance Standards Awareness Projectin toiminnanjohtaja Andrew deLaski sanoo BBC:n mukaan, että esitys on "hölmö". Hänen mukaansa ehdotettu uusi vedenpaine olisi aivan liian voimakas.

– Jos presidentti tarvitsee apua hyvän suihkun löytämisessä, voimme ehdottaa hänelle monia hyviä vaihtoehtoja, deLaski lupasi.

Reutersin mukaan energiaministeriön esitys saatetaan haastaa oikeusasteissa, mikäli se lähtee etenemään.

Lue lisää:

Trumpin lipsautus Thaimaasta "reisimaana" herättää hilpeyttä Thaimaassa ja sosiaalinen media ottaa aiheesta kaiken ilon irti, video

Trump määräsi taloustukia muun muassa työttömille ja opintovelkaa maksaville

Valkoisen talon ulkopuolella ampuminen – salainen palvelu keskeytti presidentin lehdistötilaisuuden