1. yle.fi
  2. Uutiset

Turun ratapihan uudistaminen nousi valtion rahoituskohteiden joukkoon – "Tunnin juna on nyt toteutusputkessa"

Myös Turun raitiotiehanke on saamassa suunnitteluraa 4,5 miljoonaa euroa.

Turku
Turun rautatieasema
Investointi sisältää muun muassa Turun aseman neljän raiteen ja laiturien rakentamisen. Arkistokuva.Viivi Sihvonen / Yle

Valtiovarainministeriön budjettiehdotus näyttää vihreää valoa Turun ratapihan kehittämiselle. Hankkeeseen on varattu lähes 34 miljoonaa euroa.

Investointi sisältää Turun aseman neljän laituriraiteen ja laiturien rakentamisen, varikkotoimintojen siirron Heikkilän ratapihalle sekä uuden Aurajoen sillan sekä Turku-Kupittaa- kaksoisraiteen rakentamisen.

Rahoituksen edellytyksenä on, että Turku osallistuu investointiin vastaavalla summalla.

Varsinais-Suomen liiton edunvalvontajohtaja Janne Virtanen katsoo, että ratapihan kunnostaminen vahvistaa merkittävästi Turun ja pääkaupunkiseudun nopean junayhteydeyden toteutumista.

– Tunnin juna on nyt tavallaan toteutusputkessa, korostaa Virtanen.

Myös Turun raitiotiehanke on saamassa suunnitteluraa 4,5 miljoonaa euroa. Uusia tiehankkeita budjettiehdotus ei Varsinais-Suomeen ehdota.

– Toiveissa olivat esimerkiksi valtatie 8 Laitilan risteysten uudistaminen ja valtatie 9 Lieto-Aura-leveäkaistaosuuden perusparannus. Toivotaan, että saadaan niitä seuraavalla kierroksella toteutusputkeen, toteaa Janne Virtanen.

Lue seuraavaksi